برند | ویژگی ها | امتیاز مشتریان | مشاهده و خرید کالا |
اسپرسوساز زیگما |
| ||
اسپرسوساز گوسونیک |
| ||
اسپرسوساز دلونگی |
| ||
اسپرسوساز مباشی |
| ||
اسپرسو ساز سیج |
|
*محصولات فوق بر اساس نظرات کارشناسان و بر اساس بهترین دیدگاه ها کاربران آورده شده است.
فهرست مطالب
راهنمای خرید برای بهترین دستگاه های اسپرسوساز
بسیاری از افراد، تهیه قهوه با استفاده از یک دستگاه اسپرسوساز را در صبح به رفتن به یک کافه ترجیح می دهند. از آنجایی که اسپرسو پایه بسیاری از نوشیدنیها مانند لاته و کاپوچینو است، زمانی که میخواهید در صبحانه ی خود تنوع داشته باشید، یک اسپرسو ساز خوب، بسیار به کارتان میآید.
انتخاب دستگاه اسپرسوساز اغلب به میزان کار و فشار کاری که در هنگام تهیه نوشیدنی خود می خواهید انجام دهید بستگی دارد. دستگاه های مختلف از دستی، نیمه اتوماتیک، تمام اتوماتیک گرفته تا فوق اتوماتیک وجود دارد که یا به شما نیاز دارند که تمام کارها را انجام دهید و یا می توانید کارهای خاصی مانند تنظیم فشار آب، آسیاب کردن دانههای قهوه یا پیگیری زمان را خودکار کنید.
ما این راهنمای کاربردی را تهیه کرده ایم تا اطلاعاتی را که برای خرید بهترین دستگاه اسپرسوساز به آن نیاز دارید، در اختیار شما قرار دهیم. اگر میخواهید ساعتها وقت صرف یادگیری جزئیات عملکرد بین اسپرسوسازهای مختلف نکنید، توصیههای ما را برای بهترین دستگاههای اسپرسوساز بررسی کنید.
انواع دستگاه اسپرسو ساز
دستگاه های اسپرسوساز به چهار دسته اصلی تقسیم می شوند: نیمه اتوماتیک، تمام اتوماتیک، دستی و فوق اتوماتیک.
ماشینهای نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک امروزه محبوبترین انواع موجود در بازار هستند که عمدتاً به دلیل راحتی در استفاده انتخاب می شوند.
ماشین های نیمه اتوماتیک فشار آب را به صورت یکنواخت ارائه می دهند و کاربر تصمیم می گیرد که چه زمانی پمپ را روشن و خاموش کند.
دستگاه های تمام اتوماتیک میزان آب عبوری از دستگاه را تنظیم می کنند و کاربران اصلاً پمپ آب را کنترل نمی کنند.
ماشینهای دستی به نیروی کار بیشتری نیاز دارند، زیرا کاربر باید آب را به صورت دستی از داخل ماشین عبور دهد. به همین دلیل، اسپرسوهای حاصل کار میتواند متفاوت باشد، اسپرسوسازان باتجربه با این نوع دستگاهها عملکرد خوبی دارند.
ماشین های فوق اتوماتیک تمام کارهای سخت را انجام می دهند و اغلب دارای ویژگی هایی مانند دستگاه آسیاب داخلی هستند.
انواع نوشیدنی قهوه بر پایه اسپرسو
نوشیدنیهای اسپرسو بر پایه یک شات یا بیشتر از اسپرسو و کف شیر (شیر بخارپز شده) و با لایه ای از فوم است که به طرز هنرمندانهای روی آن قرار گرفته است. کاپوچینو یکی از محبوبترین نوشیدنیهای مبتنی بر اسپرسو است.
در اینجا شش مورد از محبوب ترین نوشیدنی های کافی شاپ را که می توانید با کمک دستگاه اسپرسوساز در خانه میل کنید، آورده شده است:
کاپوچینو
یک اسپرسو دوتایی (دابل) با شیر داغ و یک لایه کف یا کف شیر است. کاپوچینو اغلب با دارچین یا جوز هندی که روی آن پاشیده می شود، سرو می شود.
لاته
این اسپرسو با کف شیر سرو میشود. در برخی از مناطق اروپا، کافه لاته با نام کافه آئو لایت نیز شناخته می شود.
آمریکانو
این نوشیدنی با اضافه کردن آب داغ به اسپرسو درست می شود. آب، کمی اسپرسو را تضعیف می کند و حجم قهوه ی بیشتری به شما می دهد.
اسپرسو کن پانا
در این سبک خالص ایتالیایی که اسپرسو با خامه قنادی سرو می شود. مخلص کلام، لذت بمعنای واقعی کلمه!
فلت وایت (flat white)
این قهوه شامل کف شیر است که در یک یا دو شات اسپرسو مخلوط شده است.
ماکیاتو
اگر اسپرسو را فقط با مقداری کف شیر می خواهید داشته باشید ماکیاتو بهترین گزینه است.
این قهوه یادآور طعمی بین اسپرسو و کاپوچینو هست.
شش نوشیدنی بالا پایه ی اولیه ی نوشیدنی های اسپرسو هستند. با افزودن شربت (syrup)، شکلات، لیکور و حتی چای، یک باریستای خانگی باهوش میتواند هر روز هفته یک نوشیدنی اسپرسوی متفاوت بسازد.
ساخت اسپرسو: اصول اولیه
یک اسپرسوی ایده آل غلیظ، صاف، مخملی و قوی است. ایجاد یک فنجان اسپرسو عالی هنری است که نیاز به آزمون و خطا دارد.
برای درست کردن یک اسپرسو عالی ممکن است مراحل کار در دستگاه شما کمی متفاوت باشد، اما در اینجا یک لیست کلی از مراحلی که باید دنبال کنید وجود دارد:
مقداری دانه قهوه بو داده تیره تهیه کنید. بهترین نوع قهوه ها از ایتالیا می آیند.
قهوه ها را آسیاب کنید تا به حالت پودر مانند در بیایند.
اسپرسو را در پورتافیلتر (portafilter) دستگاه بریزید. پورتافیلتر دسته ای است که در انتهای آن یک جا لیوان کوچک قرار دارد.
پس از پر شدن پورتافیلتر، از یک سطح صاف کوچک برای کوبیدن و مسطح کردن پودر قهوه استفاده کنید.
پورتافیلتر را به دستگاه وصل و در جای خود محکم کنید.
پس از گرم شدن آب، دکمه “روشن” یا “شروع” را فشار دهید. اسپرسوی تیره و غلیظ به آرامی بیرون می ریزد.
عملکرد و نگهداری
دستگاه های اسپرسوساز مختلف به روش های مختلفی عمل می کنند. برخی از دستگاه ها قابلیت آماده سازی چندین فنجان را دارند در حالی که برخی دیگر فقط یک فنجان را در یک زمان دم می کنند. برخی از دستگاه ها به شما امکان می دهند همزمان بیش از یک نوع نوشیدنی تهیه کنید. اندازه و قدرت یک دستگاه اسپرسوساز با منبع برق مورد نیاز آن مرتبط است.
از نظر تعمیر و نگهداری، دستگاه های پیچیده تر به تمیز کردن بیشتری نیاز دارند. لوازم جانبی مانند پمپ ها، راه اندازی دیگ بخار و ترموستات ها به طور مرتب باید تمیز نگه داشته شوند.
باید توجه داشته باشید که ماشینهای دارای پوشش بیرونی پلاستیکی با استفاده مکرر ممکن است ترک بخورند که منجر به تعمیرات گران قیمت یا حتی تعویض میشود.
امکانات
همه دستگاه های اسپرسوساز اساساً یک کار را انجام می دهند: قهوه غلیظ و تیره تولید می کنند. اما مدلهایی هستند که از نظر «سهولت استفاده» و میزان کنترلی که به باریستای خانگی ارائه میدهند، متفاوت هستند.
اندازه مخزن آب
همزمان چه مقدار اسپرسو می خواهید درست کنید؟ اندازه مخزن آب دستگاه شما میزان قهوه خروجی را تعیین می کند. در بازار مدل هایی مختلفی با مخازن بزرگ و کوچک ارائه شده است. برخی از ماشین ها دارای فیلتری هستند که ناخالصی ها را از آب میگیرد.
زمان گرم شدن
مدت زمانی که طول می کشد تا دستگاه اسپرسو به دمای عالی برسد به عنصر گرمایشی آن بستگی دارد. اسپرسوسازهای پیشرفته اغلب در کمتر از ۱۰ دقیقه به دمای ایدهآل خود میرسند.
ویژگی های دیگر
وسایل کمکی کف ساز، دکانترها با علائم اندازه گیری، دسته های خنک کننده و… تنها تعدادی از ویژگی های دیگری هستند که ممکن است بخواهید قبل از خرید در نظر بگیرید.
قیمت
قیمت دستگاه های اسپرسو ساز در بازار ایران از حدود یک میلیون تومان شروع می شود و تا حدود چهل میلیون تومان (برای مصارف خانگی) ادامه دارد. دستگاه هایی در حدود قیمت دو تا سه میلیون تومان از کیفیت قابل قبولی برخوردار هستند و بسیار از مصرف کنندگان نیز از این دستگاه ها استفاده و از کیفیت آن راضی بودند.
حتی شما می توانید یک قهوه جوش دستی با قیمت کمتر از ۶۰۰ هزار تومان بخرید و از روش های سنتی برای تولید اسپرسو استفاده کنید.
سوالات متداول
چگونه باید از دستگاه اسپرسوساز خود مراقبت کنم؟
بعد از هر بار استفاده کردن، یک شات آب در دستگاه بچرخانید تا تمیز بماند. رسوب می تواند با استفاده مکرر ایجاد شود.
اگر دستگاه شما اجازه می دهد، باید بعد از هر ۱۰ تا ۱۵ شات اسپرسو یکبار مخزن با آب پر و تمیز شود. برای این کار باید یک درپوش در پورتافیلتر خود قرار دهید تا جریان آب معکوس شود.
“چشم قرمز” چیست؟
قهوه چشم قرمز (Red eye) یک نوشیدنی کلاسیک اسپرسو حاوی قهوه قطره ای است که حاوی کافئین بسیار بالایی می باشد. این نوشیدنی از کافئین بالایی برخوردار است، پس در زمان هایی که انرژی شما کم است یا خسته اید از آن استفاده کنید.