راهنمای جامع خرید ست چاقوی آشپزخانه

چاقوی آشپزخانه

هر فرد خانه داری اهمیت بالای چاقوی آشپزخانه را بخوبی درک می کند. چرا که اگر یک ست چاقوی خوب و باکیفیت در آشپزخانه موجود نباشد، هم کارها مختل می شود و هم لذت آشپزی از بین می رود.

در ابتدا باید بدانیم یک ست چاقوی آشپزخانه شامل چه مواردی می شود. می توان گفت یک ست چاقو شامل اقلام اصلی مثل چاقوی فیله، چاقوی سرآشپز، چاقوی برش، چاقوی دندانه دار و چاقوی برش گوشت و ماهی و همچنین وسایل جانبی مثل قیچی برش نان، پوست کن و چاقو تیزکن می شود.

در ایران چاقوی زنجان را بهترین نوع جاقو می دانند. در این مقاله ابتدا به مهمترین نکاتی که باید پیش از خرید چاقوی آشپزخانه دقت کنیم، می پردازیم و سپس ۵ مدل ست چاقوی آشپزخانه خوب را به شما معرفی می کنیم.

چاقوی آشپزخانه

 معمولا به چاقویی که تا نمی شود و در دسته اش قرار نمی گیرد، کارد می گویند. اما در اینجا منظور ما چاقو یا کاردی است که بتوان در امور مختلف آشپزی از آن استفاده کرد.

مهمترین نکاتی که پیش از خرید چاقوی آشپزخانه باید بدانیم

راحتی چاقو: اولین نکته ای که در مورد یک چاقوی خوب جلب توجه می کند، ارگونومیک بودن و راحتی کار کردن با آن است. یک چاقوی آشپزخانه خوب باید خوش دست و سریع باشد و هنگام کار با آن احساس خوبی به شما دست دهد.

وزن: سبک بودن چاقو به فرز و سریع بودن آن کمک می کند و سنگین بودن آن به درد کارهایی مثل خرد کردن گوشت و ماهی می خورد. در کل بایستی بسته به کاربردی که از یک چاقو انتظار دارید، وزن مناسبی را برای آن انتخاب کنید. تناسب وزن چاقو و توان خودتان را نیز فراموش نکنید.

جنس چاقو: جنس تیغه چاقو می تواند از فولاد یا استیل ضدزنگ و یا سرامیکی باشد. چاقوهای فولادی دارای عمر و دوام بسیار بالایی هستند. چاقوهای سرامیکی دارای وزن کمتر، تیزی و برندگی بسیار بیشتری هستند؛ اما تیزکردن دوباره آنها کمی سخت است.

جنس دسته چاقو: دسته چاقو معمولا از جنس چوب، پلاستیک، رزین های سخت و برخی مواد دیگر است. نکته ای که در این مورد باید از آن مطمئن باشید استحکام و دوام بالای دسته چاقو و همچنین خوش دست و راحت بودن آن است.

نحوه اتصال چاقو به دسته: دقت کنید که اتصال چاقو با دسته اش محکم و حتی الامکان دارای چند پرچ باشد. چرا که در غیر این صورت بعد از مدتی ممکن است چاقو از دسته اش جدا شود.

بهترین حالت این است که میان تیغه و دسته ی چاقو یک تکه فولاد (به آن بالش یا تکیه گاه می گویند) قرار گرفته باشد و آن دو را بهم متصل کند.

عرض مناسب تیغه: نکته مهم دیگر، دقت به عرض تیغه و یکنواخت و صیقلی بودن آن است. عرض تیغه چاقو بسته به کارکرد آن متفاوت است. اما دقت کنید که از نوک چاقو تا دسته آن دارای عرضی کاملا یکنواخت، صاف و صیقلی باشد.

زاویه برش چاقو: اگر دقت کنید، لبه ی تیغه چاقو با زاویه ای خاص تیز شده است. هر چقدر این زاویه کمتر باشد، چاقوی شما تیزتر خواهد بود. بیشتر چاقوها زاویه ای بین ۱۷ تا ۲۰ درجه دارند.  اما چاقوهایی نظیر چاقوهای برند Wusthof دارای زاویه ۱۴ درجه هستند و بسیار تیز و برنده اند.

طراحی چاقو: علاوه بر تمامی موارد بالا، یک چاقوی خوب باید از طراحی خوب و زیبایی نیز برخوردار باشد. عواملی همچون هارمونی رنگ و جنس دسته و تیغه، تعداد پرچ ها، وجود بالش و تکیه گاه در شکل و طراحی هر چاقو نقش بسزایی دارد.

چاقوی آشپزخانه

دو عامل استحکام تیغه چاقو و تیزی آن باهم رابطه مستقیم دارند. هرچه تیغه چاقو محکمتر باشد، زاویه برش تیزتری را می تواند تحمل کند و در نتیجه چاقوی برنده تری خواهید داشت.

 

اجزای ست چاقوی آشپزخانه: موقع خرید ست چاقو، حتما دقت کنید که انواع چاقوهایی که موردنیاز شماست، در آن موجود باشد. برخی از ست های چاقو تنها برای خرد کردن سبزیجات و بریدن نان مناسب هستند. اگر می خواهید ست شما تمامی آیتم ها را داشته باشد، بهتر است یک ست کامل را انتخاب کنید.

 

سوالات متداول:

س. بهتر است چاقوها را در کجا نگهداری کنیم؟

جواب: بیشتر ست های چاقوی آشپزخانه دارای جعبه یا جایگاه ویژه ای برای نگهداری هستند که بهترین جا برای نگهداری چاقوها بشمار می رود. در غیر این صورت پوششی از چوب یا پلی اتیلن برای آنها تهیه کنید. اگر نشد آنها را در یک پوشش مقوایی قرار دهید.

س. چگونه از کند شدن چاقو جلوگیری کنیم؟

جواب: اگر هر چاقویی را صرفا در محدوده کاربرد آن استفاده کنید، کمتر پیش می آید که آن چاقو کند شود. اما در صورتی که این اتفاق افتاد، حتما از چاقو تیزکن استفاده کنید. بسیاری از ست های چاقوی آشپزخانه، چاقو تیزکن نیز دارند.

س. فرق بین کارد و چاقوی آشپزخانه چیست؟

جواب: معمولا به چاقوهایی کارد می گویند که در کنار چنگال در ظروف میوه خوری قرار می گیرند. کاردها قدرت چندانی برای خرد کردن گوشت و سبزیجات سفت ندارند. هرچند چاقوی آشپزخانه نیز به چندین مدل با کارایی های متفاوت تقسیم می شود.

س. معروف ترین برندهای چاقوی آشپزخانه در جهان کدامند؟

جواب: کمپانی های بسیاری در جهان به تولید انواع چاقوهای آشپزخانه می پردازند و رقابت بسیار بالایی را در این صنعت رقم زده اند. اما برندهایی مانند واستوف (Wusthof)، ویکتورینوکس (Victorinox)، شان (Shun) و گلوبال (Global) به خاطر کیفیت خوبشان، از شهرت بیشتری برخورداند.

 

 

حال در جدول زیر سعی کرده ایم بهترین مدل های چاقوی آشپزخانه موجود در بازار ایران را به شما معرفی کنیم. برای آشنایی بیشتر با این چاقوها و ویژگی هایشان می توانید روی دکمه بررسی قیمت کلیک کنید.

تصویر

برند

اجزای تشکیل دهنده

مشخصات

بررسی قیمت

سرویس چاقوی آشپزخانه

6 پارچه کاراجا

چاقوی سرآشپز

چاقوی دندانه دار

چاقوی خردکن

چاقوی پوست کن

چاقوی مخصوص برش

محصول کشور ترکیه

جنس بدنه:  فولاد ضدزنگ

جنس دسته: چوب

سرویس چاقوی آشپزخانه 9 پارچه سوپر لایف

چاقوی سرآشپز

ساطور

چاقوی خردکن

چاقوی همه کاره

چاقوی میوه خوری

پوست کن

قیچی

چاقو تیزکن

جنس دسته: استیل

جنس بدنه: استیل

دارای گارانتی

وزن 1500 گرم

دارای استند زیبا

سرویس چاقو آشپزخانه

9 پارچه فوما

ساطور

4 چاقوی برش در سایزهای مختلف

قیچی

پوست کن

چاقو تیزکن

جنس دسته: استیل

جنس بدنه: استیل

دارای پایه از جنس پلاستیک

وزن 3000 گرم

سرویس چاقوی آشپزخانه

8 پارچه ام آر اس

ساطور

4 عدد چاقوی برش با سایزهای مختلف

قیچی

پوست کن

چاقو تیزکن

جنس بدنه: فلز

جنس دسته: ذکر نشده

دارای گارانتی

وزن 1405 گرم

دارای استند جذاب

ست چاقوی آشپزخانه

6 پارچه اوریچ

چاقو سرآشپز

چاقو نان

چاقو مخصوص گوشت

چاقو همه کاره

چاقوی پوست کندن میوه و سبزیجات

پوست کن

جنس دسته: پلاستیک

جنس بدنه: استیل

محصول کشور چین

وزن کم

دارای گارانتی

رنگ مشکی مات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *