اگر می خواهید اجاق گاز خریداری کنید، با ما همراه باشید!
بسیاری از مردم پخت و پز با اجاق گاز را به سایر وسایل پخت و پز (از جمله اجاق های الکترونیکی) ترجیح می دهند. به این خاطر که کنترل بیشتری بر میزان گرمایش اجاق خود دارند و در نتیجه در فرایند آشپزی نتایج بهتری می گیرند. همچنین با توجه به ارزان بودن گاز خانگی نسبت به قیمت برق در ایران استفاده از اجاق گازها کار عاقلانه تری به نظر می رسد.
بازار امروز انتخاب های زیادی را در مورد اجاق ها در دسترس ما قرار داده اند. تنوع اجاق ها را می توان از منظرهای متفاوت مورد بررسی قرار داد. برای مثال از لحاظ طراحی به دو دسته ایستاده یا رومیزی تقسیم می شوند.
از لحاظ منابع مختلف تامین انرژی مصرفی مانند: گاز، برق یا هر دو شامل انواع مختلفی می شوند؛ همچنین می توان اجاق ها را از منظر تعداد مشعلها (دو، سه، چهار یا بیشتر) تقسیم بندی کرد. ضمن اینکه گزینه های بیشتری برای یافتن اجاق مناسب آشپزخانه وجود دارند که در این مقاله به آن ها اشاره خواهیم کرد.
در چطوبا، همه ما طرفدار غذاهای خوشمزه و خانگی هستیم. برای این منظور، ساعتها صرف مطالعه بهترین اجاق گازها در بازار کردیم تا به شما کمک کنیم تصمیم بگیرید کدام یک را انتخاب کنید.
ما محصولات را مستقیماً از تولیدکنندگان نمی پذیریم. ما همان محصولات را از « قفسه فروشگاه ها» خریداری می کنیم همان گونه که شما انجام می دهید. در این راهنمای خرید، ما به سؤالات مهم شما در مورد اجاق های گازسوز پاسخ خواهیم داد و اطلاعات ارزشمندی را برای کمک به شما در انتخاب اجاق جدید ارائه خواهیم داد.
نکات هنگام خرید اجاق گاز
ایستاده در مقابل رومیزی
قبل از خرید یک اجاق گاز جدید، محل قرار دادن آن را در نظر بگیرید. آیا فضای آشپزخانه شما با یک مدل ایستاده (فردار) بیشتر سازگار است یا رومیزی؟
مدل های فردار (یا طرح فر) برای آشپزخانه هایی که جزیره متمرکز دارند ایده آل هستند. مدلهای رومیزی برای آشپزخانههایی طراحی شدهاند که کابینتها و صفحههای پیشخوان میتوانند یک شی به محدوده ۷۰ تا ۱۱۵ سانتیمتری را در خود جای دهند. از آنجایی که یک اجاق رومیزی باید با یک فضای دقیق مطابقت داشته باشد، ممکن است کناره های آن با پیشخوان ها و کابینت های مجاور همپوشانی داشته باشند. بر خلاف یک مدل ایستاده که از همه زوایای آن قابل مشاهده است، اجاق گاز کشویی معمولاً دارای دو طرف باز است که پس از نصب پنهان می ماند.
دستگاه های تهویه هوا
قانون، اکثر آشپزخانه های صنعتی را ملزم به تعبیه تهویه هوا با اجاق گاز سوز می کند. ممکن است یک هود بزرگ با فن های قدرتمند، مجرای دودکش و فیلترهای چربی را در یک آشپزخانه حرفه ای ببینید.
این مقررات لزوماً برای صاحبان خانه هایی با اجاق گاز کوچکتر اعمال نمی شود، اما وجود تهویه مناسب همچنان ضروری بنظر می رسد. همیشه در هنگام پخت و پز ایجاد دود بیش از حد، امکان پذیر است و چربی روی سقف، دیوار و کابینت در محدوده پخت و پز با تهویه ضعیف ایجاد می شود.
طراحی و ویژگی های اجاق گاز
طراحی و مواد بکار رفته در یک اجاق گاز باید به نحوی باشد که ۱۵ تا ۲۰ سال یا بیشتر دوام بیاورد. ساختار محکم و طراحی متفکرانه به تضمین طول عمر دستگاه شما کمک می کند. هنگام انتخاب اجاق گاز جدید به موارد زیر توجه کنید.
مواد به کار رفته
اجاق گاز مورد علاقه شما از چه چیزی ساخته شده است؟ بسیاری از تولیدکنندگان از مشعل های چدنی سنگین برای افزایش مقاومت استفاده می کنند. پوسته دستگاه، ممکن است از جنس استینلس استیل (استیل ضد زنگ) باشد یا ممکن است فلزی با پوشش لعابی مقاوم در برابر حرارت باشد. هر دو ماده مورد تایید است و توصیه می شوند.
مشعل ها
در صورت امکان، خریداران باید مدل هایی با مشعل های یکپارچه را انتخاب کنند. اجاق دارای سیستم مشعل یکپارجه دارای صفحه فلزی خاصی است که در اطراف مشعل مرکزی قرار می گیرد و از ریزش مواد غذایی و مایعات به داخل آن جلوگیری می کند.
سیستم نظافت
کسانی که اجاق های “خود تمیز شونده” را ترجیح می دهند، شاید از این که اکثر اجاق گازها این ویژگی را ندارند، ناامید شوند. با این حال، اجاق ها به خوبی با پاک کننده های شیمیایی فر تمیز می شوند. علاوه بر تمیز کردن با مواد شیمیایی، استفاده از فویل های محافظ و پوشش های مشعل یکبار مصرف را برای به حداقل رساندن کثیفی توصیه می کنیم.
خروجی BTU
خروجی حرارت یک اجاق گاز معمولاً با واحدهای حرارتی BTU اندازه گیری می شود. هر چه درجه BTU بالاتر باشد، حرارت بیشتری توسط مشعل های گاز تولید می شود. شما اغلب رتبهبندیهای مختلف BTU را در یک اجاق گاز مشاهده خواهید کرد.
برخی مشعل ها حداکثر ۵۰۰۰BTU تولید می کنند، در حالی که برخی دیگر ۲۲۰۰۰BTU تولید می کنند.
برای کباب کردن گوشت و یا مرغ در فر، اجاق شما باید ۱۵۰۰۰BTU قدرت داشته باشد.
دمای فر از حدود ۹۰۰۰ تا ۱۵۰۰۰ BTU متغیر است.
گاز در مقابل انرژی برق
بحث بزرگ «گاز در مقابل برق» عمدتاً حول محور کنترل حرارت است. برخی از آشپزها مشعل های گازی را ترجیح می دهند؛ زیرا اندازه گیری منبع حرارت آسان تر است. آشپز به جای تکیه بر صفحه برقی، می تواند به سرعت، ارتفاع شعله گاز را تنظیم کند.
سوالات متداول
اجاق گاز نسبت به مدل برقی چه مزایای خاصی دارد؟
همانطور که در بالا ذکر شد، اجاق گاز کنترل بیشتری بر منبع گرما نسبت به اجاق های الکتریکی به شما می دهد. به عنوان مثال، به لطف نشانه های دیداری شعله، دستیابی به تفاوت های ظریف بین گرمای متوسط و گرمای متوسط به بالا بسیار آسان تر است. اجاق های برد الکتریکی نیز قابل تنظیم هستند، اما یادگیری آن گاهی سخت و زمان بر است و هیچ راه آسانی برای اندازه گیری تغییر شعله برای آشپز وجود ندارد.
آیا واقعاً نیاز به تهویه اجاق گاز دارم؟
در حالی که برخی از کاربران ممکن است هود تهویه را هزینه ای غیر ضروری بدانند، واقعیت این است که بیشتر اجاق گازها برای عملکرد ایمن به تهویه نیاز دارند. خوشبختانه نصب یک هود تهویه سقفی بزرگ و گران قیمت تنها گزینه نیست. برخی از اجاق گازها را می توان از طریق فن های کوچک تهویه کرد.
آیا گازهای طبیعی برای اجاق گاز برای خانواده ایمن هستند؟
یا نگران تجمع مونوکسید کربن یا انفجاری با سوخت گاز هستید؟ بیشتر اجاق های گاز دارای تعدادی ویژگی ایمنی هستند که از وقوع چنین رویدادهایی جلوگیری می کنند. در حالی که هیچ وسیله آشپزخانه ای ۱۰۰ درصد ایمن نیست، یک اجاق گازی که به درستی نصب شده و نگهداری شود به اندازه نمونه الکتریکی آن قابل اعتماد است. علاوه بر این، اجاق گاز می تواند نقش مهمی را در شرایط اضطراری مانند قطع برق ایفا کند.
آیا اجاق گاز ممکن است به ظروف آشپزی من آسیب برساند؟ من نگران گرمای زیاد هستم.
اکثر ظروف پخت و پز مدرن می توانند به خوبی در برابر گرمایش الکتریکی و مشعل های گاز مقاومت کنند. مسلماً، برخی از مشعلهای پیشرفته ۲۲۰۰۰-BTU در صورت عدم استفاده صحیح میتوانند به ظروف نازکتر آسیب بزنند. اما تا زمانی که حرارت معقول خود را حفظ کنید، به ظروف چدنی و ماهیتابه های آلومینیومی نچسب شما آسیبی وارد نمی شود.
در ادامه نمونه کالاهای بررسی شده را آورده ایم. می توانید با کلیک بر روی دکمه “بررسی قیمت” ویژگی های کلی کالا را در سایت مبدا بخوانید!



