راهنمای خرید بهترین کروم بوک ها

کروم بوک

از زمانی که کروم بوک ها برای اولین بار در سال ۲۰۱۱ معرفی شدند، مفهوم لپ‌تاپ‌ها تعریف دیگری به خود گرفته است. کروم‌بوک‌ها به ‌جای اینکه رایانه‌هایی با نرم‌افزار محلی و هارددیسک با هزینه بالا باشند، همه برنامه‌های خود را از طریق یک سیستم عامل مبتنی بر مرورگر وب، سیستم عامل Chrome، اجرا می‌کنند. علاوه بر این، آنها بسیار مقرون به صرفه تر از رایانه های شخصی یا مک های معمولی هستند.

کروم بوک ها برای افرادی طراحی شده اند که بیشتر کارهای محاسباتی خود را به صورت آنلاین انجام می دهند. برای راحت‌تر کردن کارها، گوگل وظایف مراقبت و پشتیبانی مانند بروزرسانی‌های امنیتی را انجام می‌دهد تا کاربران هرگز به زحمت نیافتند.

اکثر کروم بوک‌ها مدل‌های مقرون به صرفه‌ای هستند. با این حال، کروم‌بوک‌های ممتاز زیادی وجود دارند که برای رقابت با لپ‌تاپ‌های کلاسیک سطح بالا ساخته شده اند. کروم‌بوک‌های سطح متوسط ​​محبوب‌ترین انتخاب برای مصرف‌کنندگان هستند؛ چرا که مقرون به صرفه هستند، بدون اینکه عملکرد ضعیفی داشته باشند.

از آنجایی که بسیاری از تولیدکنندگان بزرگ فناوری مانند دل و سامسونگ کروم بوک های عالی تولید می کنند، بازار کروم بوک ها بسیار شلوغ است. در این مقاله به همه چیزهایی که باید در مورد کروم بوک ها بدانید (از جمله اطلاعاتی در مورد برترین انتخاب های ما در بازار کروم بوک ها) خواهیم پرداخت.

کروم بوک

 

کروم بوک چیست؟

بیایید ابتدا در مورد اصول اولیه صحبت کنیم. کروم بوک چیست؟ این دستگاه ها چه تفاوتی با سایر لپ تاپ ها دارند؟ و چه چیزی باعث می شود یکی را بر دیگری ترجیح دهیم؟

ابتدا اجازه دهید در مورد سیستم عامل ها صحبت کنیم. در حال حاضر، اکثر لپ‌تاپ‌ها بر روی ویندوز ۱۰ و لپ‌تاپ‌های ساخته شده توسط اپل بر روی MacOS اجرا می‌شوند. کروم بوک ها روی سیستم عامل کروم اجرا می شوند.

کروم فقط  نوعی دیگر از سیستم عامل هاست. اگر به استفاده از لپ‌تاپ Windows یا Mac عادت دارید، ممکن است کمی در تنظیمات و ظاهر کروم بوک احساس متفاوتی داشته باشید. سیستم عامل کروم به جای برنامه های معمول، از برنامه های قابل دانلود از فروشگاه Google Play استفاده می کند و بیشتر به صورت آنلاین اجرا می شود و اکثر اسناد شما به صورت آنلاین در فضای ابری ذخیره می شوند.

بیایید نگاهی به مزایا و معایب کار با کروم بوک بیندازیم.

 

مزایای کروم بوک ها

دسترسی آسان به فایل ها. از آنجایی که کروم‌بوک‌ها به فضای ذخیره‌سازی ابری متکی هستند، تا زمانی که به اینترنت متصل باشید، می‌توانید از کروم بوک و همچنین سایر رایانه‌ها و دستگاه‌ها به فایل‌های خود دسترسی داشته باشید.

کاربر پسند. سیستم عامل کروم بر اساس مرورگر اینترنتی گوگل کروم است، چیزی که اکثر مردم با آن آشنا هستند. از این رو، یادگیری و عادت کردن به چیدمان کروم بوک و نحوه عملکرد آن بسیار آسان است.

ایمن بودن. کروم بوک ها فوق العاده ایمن هستند. گوگل بروزرسانی‌های مکرر را ارائه می‌کند، و اگر کروم بوک گم شد یا به سرقت رفت، می‌توانید از راه دور از آن خارج شوید تا دیگران نتوانند به محتوای شما دسترسی پیدا کنند. علاوه بر این، راه اندازی یک Chromebook جدید به آسانی وارد شدن به حساب گوگل و از سرگیری فعالیت خود است.

سرعت. کروم‌بوک‌ها با توجه به سیستم‌عامل و SSD‌های سبک‌شان، فرایند روشن شدن تا آماده سازی آنها حداقل هشت ثانیه طول می‌کشد.

معایب کروم بوک ها

نیاز به اینترنت. اگرچه برخی از برنامه‌های Chromebook را می‌توان به‌صورت آفلاین مورد استفاده قرار داد، اما برای بهره‌مندی از بهترین عملکرد، باید به اینترنت متصل باشید. اگر دوست دارید از لپ تاپ خود در حال حرکت در مکان هایی بدون اینترنت استفاده کنید، ایده آل نیست.

نرم افزار جدید. نمی‌توانید از نرم‌افزارهای موجود، مانند فتوشاپ یا مایکروسافت آفیس، در کروم بوک استفاده کنید. با این حال، مطمئناً می توانید جایگزین هایی برای آنها پیدا کنید.

هزینه ذخیره سازی. بسته به نیازهای شما، ممکن است در نهایت هزینه ذخیره سازی ابری را بپردازید. گوگل به همه دارندگان کروم بوک ۱۰۰ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی رایگان در گوگل درایو می‌دهد، اما این فضای ذخیره‌سازی فقط دو سال دوام می‌آورد. پس از آن، به ۱۵ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی معمولی تنزل داده می‌شود، مگر اینکه مایل به پرداخت هزینه برای ارتقا باشید.

کروم بوک

ملاحظات کلیدی کروم بوک ها

صفحه نمایش

هنگام انتخاب کروم بوک، چند جنبه مهم از صفحه نمایش وجود دارد که باید در نظر بگیرید. این موارد شامل اندازه، وضوح، و اینکه آیا صفحه نمایش لمسی است یا خیر.

اندازه صفحه: دستگاه‌های Chromebook معمولاً به گونه‌ای طراحی می‌شوند که کوچک و قابل حمل باشند تا حداکثر راحتی را در حین حرکت داشته باشید. به این ترتیب، اندازه رایج ترین صفحه نمایش های کروم بوک بین ۱۰ تا ۱۵٫۶ اینچ است.

وضوح: کروم‌بوک‌های پایین رده نمایشگرهایی با رزولوشن ۱۳۶۶ در ۷۶۸ پیکسل دارند. اگر می خواهید کمی بیشتر هزینه کنید، مدل های زیادی با وضوح فول اچ دی ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل نیز پیدا خواهید کرد. در مدل های رده بالا، گزینه هایی را خواهید یافت که وضوح شفاف ۲۵۶۰ در ۱۷۰۰ را ارائه می دهند.

صفحه لمسی: اگر استفاده از ماوس، بی‌سیم یا موارد دیگر، روش ترجیحی شما برای کار با رایانه نیست، به دنبال Chromebook با قابلیت صفحه لمسی باشید. شما می توانید انتظار داشته باشید که برای یک مدل مشابه بدون صفحه لمسی بیشتر از آنچه که هست هزینه پرداخت می کنید.

CPU

CPU واحد پردازش مرکزی یا پردازنده یک کامپیوتر است. به عبارت دیگر، “مغز” یک کامپیوتر است. در Chromebook، CPU بر سرعت و کارکرد روان دستگاه تأثیر می‌گذارد. هرچه CPU سریع‌تر کار کند، یک Chromebook می‌تواند در هر زمان فرآیندهای بیشتری را اجرا کند.

کروم‌بوک‌ها دارای پردازنده‌های اینتل یا پردازنده های پیشرفته (RISC ARM) هستند. پردازنده‌های ARM در مصرف انرژی، قدرتمند، و برای برنامه‌های اندروید بهینه سازی شده اند. پردازنده‌های اینتل معمولاً کمی بهتر از آن عمل می‌کنند و به شما امکان می‌دهند به نرم‌افزارهای متن بسته مانند Steam و همه بازی‌های آن دسترسی داشته باشید.

رم

حافظه با دسترسی تصادفی (RAM) یکی دیگر از عواملی است که بر سرعت عملکرد رایانه شما تأثیر می گذارد. این در اصل حافظه فعال برای اجرای برنامه ها است.

اکثر کروم‌بوک‌ها با ۲، ۴ یا ۸ گیگابایت رم عرضه می‌شوند. البته مدل هایی با رم ۱۶ گیگابایتی نیز موجود است.

اگر اغلب در رایانه تان چند کار را انجام می‌دهید، قطعاً توصیه می‌کنیم مدل سریع‌تری با رم ۴ یا ۸ گیگابایتی انتخاب کنید. نسخه های با ۱۶ گیگابایت رم بسیار توانمند هستند، مگر اینکه سیستم عامل های اضافی نصب کنید و یا بازی های سنگین انجام دهید. در غیر این صورت این مقدار رم برای کروم بوک ها بیش از حد است.

حافظه داخلی

از لحاظ تاریخی، کروم‌بوک‌ها در مقایسه با رایانه‌های دیگر، حافظه داخلی کمی دارند.

دلیل این امر آن است که اسناد، عکس‌ها، رسانه‌ها و سایر فایل‌های شما به جای رایانه در فضای ابری ذخیره می‌شوند (اگرچه می‌توانید مقدار محدودی از داده‌ها را در درایو خود ذخیره کنید).

اکثر این دستگاه ها بین ۱۶ تا ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی دارند که برای اکثر کاربران کافی است. البته با استفاده از کارت microSD می توان آن را افزایش داد. همچنین مدل هایی با حافظه داخلی بالا نیز به بازار عرضه شده است؛ به عنوان مثال، Google Pixelbook Go حداکثر ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی ارائه می دهد.

خنک کننده

کروم بوک ها به دلیل داشتن هارد دیسک های غیر متحرک (SSD) و پردازنده های کم مصرف، گرمای بسیار کمتری نسبت به لپ تاپ ها و رایانه های رومیزی تولید می کنند. به همین دلیل است که بسیاری از کروم‌بوک‌ها، اما نه همه آن‌ها، مدل های بدون فن را ارائه می‌کنند که ساکت تر، کمتر مستعد شکستن و کارآمدتر از لحاظ مصرف انرژی نسبت به پسرعموهای قدرتمندتر خود هستند. اگرچه برخی از کروم‌بوک‌ها، مانند Asus Chromebook Flip و Acer Chromebook Spin 713، دارای فن خنک‌کننده هستند.

chome book min راهنمای خرید بهترین کروم بوک ها

نکات پایانی کروم بوک ها

در اینجا چند نکته وجود دارد که به شما کمک می کند از کروم بوک خود بیشترین بهره را ببرید:

 

امنیت را تقویت کنید. هنگامی که برای اولین بار وارد Chromebook جدید خود می‌شوید، به صفحه مدیریت حساب گوگل خود بروید و احراز هویت دو مرحله‌ای (FA2) را تنظیم کنید. احراز هویت چند عاملی یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای ایمن نگه‌داشتن حسابتان است و نصب آن تنها چند دقیقه طول می‌کشد.

اولویت صفحه نمایش خود را تعیین کنید. برای بررسی اینکه آیا Chromebook با صفحه نمایش لمسی می خواهید یا نه، کمی وقت بگذارید. اگر از برنامه های زیادی استفاده می کنید که از کنترل های لمسی بهره می برند نمایشگرهای صفحه لمسی عالی هستند. با این حال، با تهیه یک مدل بدون صفحه نمایش لمسی، می‌توانید در هزینه‌های زیادی صرفه‌جویی کنید.

ببینید چقدر پشتیبانی خواهد کرد. Google برای هر مدل از Chromebook پشتیبانی و به‌روزرسانی ارائه می‌کند، اما این کار را فقط برای مدت زمان محدودی انجام می‌دهد. معمولاً این دوره حداقل دو سال طول می کشد. قبل از خرید یک Chromebook خاص، یک جستجوی سریع انجام دهید تا ببینید Google تا چه زمانی از آن پشتیبانی می‌کند. ما به خریداران بالقوه توصیه می‌کنیم مطمئن شوند که بروزرسانی‌ها را حداقل برای یک یا دو سال خواهید داشت.

تجهیزات جانبی

هنگامی که کروم بوک خود را انتخاب کردید، فراموش نکنید که وسایلی را که برای ایمن نگه داشتن و استفاده حداکثری از آن نیاز دارید نیز خریداری کنید.

کوله پشتی لپ تاپ

اگر قصد دارید Chromebook خود را هر جایی با خود ببرید، به یک کیف برای نگهداری آن نیاز خواهید داشت.

پاک کننده صفحه

تمیز نگه داشتن صفحه نمایش کروم بوک برای مشاهده واضح همه چیز ضروری است، به خصوص اگر صفحه نمایش شما دارای صفحه نمایش لمسی باشد. یک کیت تمیز کردن صفحه نمایش را در دسترس داشته باشید و مطمئن شوید که حداقل هر چند روز یک بار گرد و غبار را پاک می کنید.

هاب USB-C: Anker USB C HUB 6-in-1

اگر کروم بوک شما دارای درگاه USB-C است و تعداد زیادی پورت دیگر ندارد، داشتن یک هاب USB-C که پورت های دیگری اضافه می کند، ضروری است. یکی از هاب های مورد علاقه ما، آداپتور Anker 6-in-1 USB-C است زیرا به شما امکان می دهد یک پورت اترنت گیگابیتی، یک پورت HDMI و سه دستگاه USB 3.0 اضافی اضافه کنید.

کروم بوک

سوالات متداول

آیا می توانم وقتی آفلاین هستم از کروم بوک خود استفاده کنم؟

وقتی آفلاین هستید می‌توانید از کروم بوک خود استفاده کنید، اما نمی‌توانید از عملکرد کامل آن لذت ببرید. با این حال، چیزهایی وجود دارد که قطعا می توانید انجام دهید. علاوه بر دسترسی به فایل‌های ذخیره شده محلی (به عنوان مثال، پخش فیلم یا ویرایش عکس‌هایی که در هارد دیسک خود ذخیره کرده‌اید)، می‌توانید از Google Drive در حالت آفلاین برای ایجاد اسناد یا صفحات، خواندن مقالات ذخیره‌شده در Pocket و انجام بازی‌های مختلف استفاده کنید.

آیا کروم‌بوک‌ها برای بازی مناسب هستند؟

متأسفانه، کروم‌بوک‌ها انتخاب خوبی برای بازی نیستند. می‌توانید برنامه‌های بازی را دانلود کنید. اما این‌ها معمولاً بازی‌های پایه‌ای هستند که می‌توانید به جای بازی‌های ویدیویی پیچیده، در گوشی هوشمند خود داشته باشید. از آنجایی که نمی‌توانید برنامه‌ها را روی Chromebook اجرا و نصب کنید، نمی‌توانید بازی‌های ویدیویی مورد علاقه خود را اجرا کنید.

آیا کروم بوک ها می توانند ویروس بگیرند؟

نقطه قوت منحصر به فرد کروم بوک ها این است که آنها تقریباً به طور انحصاری به صورت آنلاین اجرا می شوند و شما نمی توانید هیچ برنامه اجرایی (فقط برنامه) را دانلود یا اجرا کنید. در حالی که کروم‌بوک‌ها در برابر ویروس‌های سنتی که به اجرای نرم‌افزار محلی متکی هستند، ایمن هستند، همچنان مهم است که با استفاده از ابزارهای امنیتی داخلی مانند ۲FA و برنامه‌های افزودنی امنیتی مانند uBlock Origin، آنها را در برابر تهدیدات آنلاین حفظ کنید.

وای فای ۶ چیست؟

این فناوری در سال ۲۰۱۹ وارد شده است و پس از WiFi 5 “نسل بعدی” در نظر گرفته می شود و دارای سرعت اینترنت سریعتر در سطح شبکه است. برای خانه‌ها و مشاغلی که روزانه چندین دستگاه به اینترنت وصل می‌شوند، می‌تواند به بهبود سرعت و کارایی کلی کمک کند.

توجه: برای بهره مندی از مزایای این فناوری، باید روتر بی سیمی داشته باشید که از وای فای ۶ پشتیبانی می کند.

 

آنچه در جدول ذیل مشاهده می کنید بهترین کروم بوک های بازار ایران است که توسط تیم چطوبا بررسی شده اند. برای دیدن مشخصات کامل و همچنین قیمت روز آن بر روی دکمه “بررسی قیمت” کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *