شیائومی ۱۱ تی
گوشی های پرچمدار را مدت هاست که می شناسیم. دستگاه هایی با آخرین سخت افزارهای معرفی شده، بهترین طراحی، بالاترین کیفیت ساخت و بیشترین پشتیبانی نرم افزاری که البته قیمت بالایی هم دارند و نشان دهنده سقف توانایی های شرکت های سازنده گوشی هستند.
اما از سال ۲۰۱۴ و با معرفی وان پلاس وان (Oneplus One) اصطلاح جدیدی وارد ادبیات دنیای گوشی ها شده است بنام گوشی های قاتل پرچمدار! آن زمان وان پلاس وان دستگاهی بود که تا جای ممکن از بهترین سخت افزارها استفاده می کرد و بی خیال یک سری از زرق و برق های گوشی های پرچمدار شده بود و به خاطر همین قیمت آن به طرز چشمگیری کمتر از قیمت گوشی های پرچمدار بود.
هرچند وان پلاس وان عرضه بین المللی در مقیاس گسترده نداشت، اما بازخوردی که از کاربران گرفت نشان داد که این سبک از گوشی ها پتانسیل های زیادی برای موفقیت دارند. امروز که هشت سالی از آن موقع میگذرد به جرأت میتوان گفت که شیائومی و زیر برند آن یعنی پوکو (poco) بهترین سازنده های گوشی های قاتل پرچمداران هستند.
فهرست مطالب
بررسی کوتاه شیائومی ۱۱ تی
شاید با توجه به طبقه بندی قیمتی به نظر بیاید که پوکو بهترین قاتل پرچمدارها را می سازد، اما فقط چند روز کار کردن با شیائومی ۱۱ تی نظر شما را کاملا عوض می کند. حقیقت این است که شیائومی ۱۱ تی آنقدر خوب نقش خود را بازی میکند که باور نمی کنید یک گوشی گرانقیمت در حد گوشی های پرچمدار ها نیست. طراحی این گوشی دست کمی از گرانترین دستگاه های شیائومی و حتی سامسونگ ندارد.
بدنه پشتی شیشه ای است، اما می توانید نمای فلزی آن را ببینید که جلوه ی چشمگیر و کاملا متفاوتی را به گوشی می دهد. قاب گوشی آلومینیومی است، ولی هنگامی که آن را در دست می گیرید حس استفاده کردن از یک گوشی مستحکم را به شما انتقال می دهد.
بر روی نمایشگر هم با گوریلا گلس وکتوس (Corning Gorilla Glass Victus) پوشیده شده است که لایه محافظ صفحه نمایش گوشی های پرچمدار است، البته این استراتژی وزن دستگاه را هم به شکل محسوس زیاد کرده است. شیائومی ۱۱ تی تقریبا ۲۰۳ گرم وزن دارد که هفت گرم سنگین تر از Poco F3 به حساب می آید که خودش جزو گوشی های سنگین بازار است. با این حال میشود وزن را در ازای داشتن کیفیت ساخت بسیار بالا نادیده گرفت.
طراحی شیائومی ۱۱ تی
شیائومی برای طراحی ۱۱ تی هیچ چیزی کم نگذاشته. بالا و پایین گوشی اسپیکرهای استریو قرار گرفته اند. بسیاری از سازندهها ترجیح می دهند در گوشی های میان رده از بلندگوی استریو استفاده نکنند و اگر بخواهند سیستم استریو را به کار بگیرند بلندگوی مکالمه نقشه بلندگوی دوم را بازی کند. اما شیائومی برای ۱۱ تی دو ماژول اسپیکر جداگانه در نظر گرفته است و نتیجه آن هم عالی در آمده است.
پشتیبانی از سیستم دالبی اَتموس (Dalby Atmos) باعث شده است که صدای گوشی بلند، شفاف و با کیفیت باشد و حتی در شدت های بالا هم افت نکند.
پشت دستگاه جزیره ای از دوربین های سه گانه شیائومی۱۱ تی خودنمایی می کند. با اینکه ماژول دوربین طراحی بزرگی دارد و دو پله برجسته است، اما تقسیم وزن به صورت یکنواخت است و همین باعث می شود که وقتی گوشی را در دستتان می گیرید، انگشت شست دقیقا کنار حسگر اثر انگشت قرار بگیرد. حسگر اثر انگشت فوق العاده سریع و دقیق است و با یک لمس کوتاه بدون معطلی، گوشی را آنلاک میکند.
سخت افزار شیائومی ۱۱ تی
شیائومی ۱۱ تی از پردازنده دایمنسیتی ۱۲۰۰ ساخت مدیاتک (MediaTek Dimensity 1200) با ۸ گیگابایت حافظه رم استفاده کرده است. از نظر بنچمارک ها می توانید این پردازنده را هم سطح اسنپدراگون ۸۷۰ و چندین پله بالاتر از اسنپدراگون ۷۷۸ جی که در اکثر گوشی های میان رده استفاده شده است بدانیم.
مدیاتک در سالهای اخیر پیشرفت بسیار خوبی داشته و دایمنسیتی ۱۲۰۰ هم در این گوشی خیال شما را بابت پردازشهای سنگین راحت میکند.
شیائومی ۱۱ تی موقع بازی داغ نمی شود، اپلیکیشن لگ نمی زند و مصرف باتری دستگاه هم بهینه است. در واقع دایمنسیتی ۱۲۰۰ هر انتظاری که از یک پردازنده خوب دارید را برآورده می کند؛ چه گیمر باشید و بخواهید جدیدترین بازی ها را با تنظیمات گرافیکی بالا روی آن اجرا کنید، چه فقط بخواهید که گوشی هیچ وقت کم نیاورد.
عملکرد دوربین های شیائومی ۱۱ تی
پردازنده دایمنسیتی در بخش پردازش های هوش مصنوعی هم کمک بسیاری به شیائومی ۱۱ تی کرده است. بیشترین نمود این توانایی جدید را می توانید در عملکرد دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی گوشی ببینید. وقتی عکس می گیرید به وضوح مشخص است که گوشی تمام تلاشش را می کند تا برای بهتر شدن عکس خروجی الگوریتم های از پیش آماده شده ای را اجرا کند.
به خاطر همین وقتی HDR و دستیار هوشمند فعال باشند عکس ها گستره ی داینامیکی چشم نوازی دارند و رنگ ها هم عمیق دیده میشوند. در عکاسی در حالت شب هم همین الگوریتم ها کمک می کنند تا نویز کمتری در تصویر نهایی باشد و جزئیات بیشتری ثبت شود.
البته گاهی اوقات این پردازش ها بیش از حد می شوند و به جای بهتر شدن تصویر باعث می شود تا یک اثر مصنوعی هم در جزئیات عکس ایجاد شود، هر چند همیشه میتوانید HDR را خاموش کنید. در کل این دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی عملکرد بسیار خوبی دارد و اگر کاربری هستید که از عکاسی با گوشی لذت می برید، می توانید روی همراهی آن حساب باز کنید.
دوربین ۸ مگاپیکسلی الترا واید کار عجیب و غریبی نمی کند و یک دوربین ۵ مگاپیکسلی تله فتو ماکرو هم دارید که می توانید با آن از فاصله ی ۳ تا ۷ سانتیمتری سوژه با فوکوس خودکار عکس های ماکرو بگیرید و گاهی اوقات می توان با آن کارهای بسیار جالبی کرد.
صفحه نمایشگر شیائومی ۱۱ تی
یک نکته جالب درباره شیائومی ۱۱تی این است که حتی در جاهایی که نقطه ضعف گوشی به حساب می آید شیائومی تلاش خود را کرده است تا از شدت بار منفی کم کند و به نوعی نقطه ضعف ها را پوشش دهد؛ مثلا نمایشگر ۶.۶۷ اینچی AMOLED گوشی کمی به سمت رنگ زرد متمایل است، اما کنتراست بالایی دارد.
حداکثر روشنایی آن ۱۰۰۰ نیت و نرخ تازه سازی آن نیز ۱۲۰ هرتز دینامیک است، یعنی خود گوشی تصمیم میگیرد که چه زمانی به نرخ ۱۲۰ هرتز نیاز دارید و چه زمانی ۶۰ هرتز کار شما را راه می اندازد، تا این گونه مصرف باتری را هم کمتر کند. نرخ نمونه برداری لمسی نمایشگر هم حداکثر ۴۸۰ هرتز است که موقع بازی کردن مخصوصاً بازی های بتل رویال و اکشن شوتر تفاوتش را در پاسخگویی بسیار سریعتر صفحه نمایش متوجه می شوید.
باتری و شارژر
باتری ۵۰۰۰ میلی آمپرساعتی شیائومی ۱۱ تی عملکرد متوسطی دارد و در فشار سنگین حدود ۵ ساعت به صورت اسکرین آن تایم انرژی دستگاه را تامین میکند و در استفاده عادی هم می توانید روی دو روز حساب کنید. با این حال یک شارژر ۶۷ واتی درون جعبه آن وجود دارد که شارژ صفر تا صد گوشی فقط به چیزی حدود نیم ساعت زمان احتیاج دارید و در دنیای بدون شارژر امروز غنیمت ارزشمندی به حساب می آید.
سخن آخر
شیائومی ۱۱ تی ارزان تر از آن چیزی است که به آن بگویید قاتل پرچمدار اما اگر کسی چنین لقبی به آن بدهد اشتباه نکرده است. این گوشی در هر بخشی خیال شما را راحت می کند، چه طراحی با کیفیت باشد، چه دوربینی که با آن می توان عکس های بسیار عالی گرفت و چه پردازندهای که زیر هیچ فشاری کم نمی آورد. خوبی این گوشی این است که حتی در نقاط ضعفش هم واقعبینانه عمل می کند و سعی کرده یک راه حل برای آنها داشته باشد. به خاطر همین ارزش خرید آن بیشتر از رقمی است که در فاکتور نوشته می شود.
در پایان اگر شما نیز تجربه یا سوالی در خصوص شیائومی ۱۱ تی دارید آن را در بخش نظرات با ما و دیگران به اشتراک بگذارید. برای دانستن قیمت روز نیز می توانید بر روی دکمه قرمز رنگ “بررسی قیمت” کلیک نمایید.