معرفی ۷ نمونه از بهترین ظروف پذیرایی چوبی
این روزها در هر میهمانی حداقل از یکی از ظروف پذیرایی چوبی استفاده می شود. استحکام بالای چوب، سازگاری با محیط زیست (زیست تخریب پذیر بودن)، شکننده نبودن و شکل ظاهری زیبای چوب موجب شده که طیف وسیعی از افراد به خریدن ظروف پذیرایی چوبی رو بیاورند.
تیم چطوبا در این مقاله سعی دارد ظروف پذیرایی چوبی را از جوانب گوناگون مورد بررسی قرار دهد. ابتدا در مورد مزایا و معایب استفاده از ظروف چوبی صحبت می کنیم. سپس با انواع ظروف پذیرایی چوبی و انواع چوب های مورد استفاده در ساخت آن ها آشنا می شویم.
در انتها با ذکر نکات طلایی چگونگی مراقبت از ظروف پذیرایی چوبی، در جدولی جداگانه ۷ نمونه از بهترین ظروف پذیرایی چوبی موجود در بازار را به شما معرفی می کنیم. با تیم چطوبا تا انتهای این مقاله جذاب همراه باشید.
آیا ظروف چوبی گزینه مناسبی برای پذیرایی هستند؟
این روزها استفاده از ظروف چوبی برای پذیرایی در خانه ها و حتی رستوران ها تبدیل به یک ترند شده است. دلیل این افزایش محبوبیت ممکن است بازگشت ذهنی افراد به گذشته و دوری از فضای شهری زندگی است.
اما افرادی هم هستند که به دلایل مختلف با این کار مخالفند. یکی از این دلایل این است که باکتری ها در روزنه های چوب باقی می مانند و سبب آلودگی غذاها می شوند. آیا این نظریه درست است؟ باید بگوییم که خیر!
مطالعه معروفی که در دانشگاه کالیفرنیا، دیویس انجام شد، نشان داد که باکتری ها در مدت کوتاهی پس از استفاده از سطوح چوبی قابل بازیابی نیستند و خطری ندارند. اگرچه تعدادی از باکتری ها در داخل چوب زنده می مانند، اما ظاهرا تکثیر نمی شوند و به تدریج می میرند.
اگر این ظروف چوبی دچار بریدگی عمیق و فرسودگی طولانی مدت شدند، حتما بایستی تعویض شوند. در غیر این صورت با رعایت بهداشت و تمیز بودن می توان تا مدت ها از این ظروف استفاده کرد.
در واقع استفاده از ظروف چوبی نیز مانند سایر ظروف دارای مزایا و معایبی است که در ادامه به چند مورد از آن اشاره می کنیم.
مزایای استفاده از ظروف پذیرایی چوبی:
- بسیاری از مردم سبک روستیک (بکر) ظروف چوبی را دوست دارند.
- کاملا بهداشتی هستند.
- چوب عایق خوبی است، بنابراین به گرم نگهداشتن غذا کمک می کند.
- دوام بیشتری نسبت به سایر ظروف دارند.
- چوب، زیست تخریب پذیر و تجدیدپذیر است.
معایب استفاده از ظروف پذیرایی چوبی:
- شاید بعضی از افراد سرو غذا و خوراکی روی چوب را نپسندند.
- نمی توان از این ظروف برای سرو همه نوع غذا استفاده کرد.
- بسیاری از تخته های چوبی را نمی توان در ماشین ظرفشویی و مایکروویو قرار داد.
- ظروف پذیرایی چوبی فضای بیشتری نسبت به سایر ظروف اشغال می کنند.
- اکثر این ظروف لبه ندارند و ممکن است تکه های غذا و خوراکی به اطراف بریزد.
ظروف پذیرایی چوبی شامل چه آیتم هایی می شوند؟
تقریبا به جز ظروفی که قرار است، بر روی شعله آتش قرار بگیرند، تمامی ظروف بصورت چوبی نیز تولید شده اند. ظروف چوبی که در دسته بندی ظروف پذیرایی قرار می گیرند، شامل موارد زیر می شوند:
جعبه پذیرایی چوبی معمولا در مهمانی ها استفاده می شوند و می توان در آن بسته به اندازه و تعداد جایگاه های آن انواع خوراکی ها را در آن جا داد. جعبه های پذیرایی در مهمانی های سلف سرویس زیبایی خاصی به میز پذیرایی شما می بخشند.
تخته سرو چوبی را بیشتر در کافه ها و رستوران ها، زیر لیوان ها و یا بعنوان بشقاب غذا می بینیم. اما در خانه نیز اگر تم پذیرایی چوبی باشد، می توانیم از این تخته ها بطور خلاقانه و در مواردی همچون سرو نوشیدنی، اسلایس های کیک و غذاهای کم حجم استفاده کنیم.
سینی سرو چوبی را شاید بتوان متداول ترین ظرف چوبی موجود در بازار دانست. این سینی ها بسته به نوع چوب استفاده شده، دارای رنگ های تیره و روشن هستند و جلوه خاص و زیبایی به میهمانی و پذیرایی شما می بخشند؛ مخصوصا اگر سایر ظروف نیز چوبی باشند.
اردو خوری چوبی نیز نقشی مانند جعبه پذیرایی چوبی دارد، با این تفاوت که درب ندارد. از اردو خوری بیشتر بر روی میز مزه و برای چینش فینگرفودها استفاده می شود. یک میز پر از فینگرفودها و خوراکی های خوشمزه را درون ظروف مختلف چوبی تصور کنید. وسوسه انگیز است!
شیرینی خوری چوبی نیز یکی دیگر ظروف چوبی است که با استقبال خریداران مواجه شده. تنوع مدل های این شیرینی خوری ها در بازار بسیار زیاد است. این ظروف زیبا با طراحی و فرم بسیار جذاب می توانند، در میهمانی های شما نقش قابل توجهی داشته باشند.
ظرف کیک و دسر چوبی را معمولا همراه با یک درب شیشه ای یا پلاستیکی در بازار پیدا می کنید. از آنجایی که این ظروف چوبی در طیف های رنگی مختلف قهوه ای یافت می شوند، برای نگهداری کیک های خانگی بسیار مناسب و قابل استفاده اند.
سایر ظروف چوبی همچون کاسه، فنجان، زیردستی، ماگ و غیره نیز در این دسته بندی جای می گیرند. بطور کلی ظروف چوبی میهمانی های شما را تبدیل به فضایی روستیک می کند. روستیک یک سبک هنری است که حال و هوای طبیعت بکر را در ذهن ما تداعی می کند.
برای تولید ظروف پذیرایی چوبی، از چه چوبی استفاده می شود؟
بهتر است برای تولید ظروف چوبی از چوب هایی استفاده کنیم که هم مقاوم و هم دارای فراوانی بسیاری در جنگلها هستند. در ادامه با ۵ نمونه از بهترین چوب ها برای ساخت ظروف چوبی آشنا می شویم.
- چوب گردو
به دلیل استحکام و سختی چوب گردو، اغلب از آن برای ساخت ظروف چوبی استفاده می شود. چوب گردو دارای مقاومت خوبی در برابر ضربه است و راه نفوذ رطوبت به آن بسته است. همچنین الیاف آن در طول زمان ریش ریش نخواهد شد.
رنگ چوب گردو تیره و رو به روشن است و پس از سنباده خوردن و جلادادن آن، بسیار درخشنده و صیقلی خواهد شد.
- چوب کاج
کاج یکی از منابع پایدار طبیعی است که درخت آن سریعتر از سایر گونه های درختی رشد می کند. همچنین در طبیعت قابلیت تجزیه دارد. بنابراین استفاده از آن سازگار با محیط زیست است.
کاج همچنین یکی از بادوام ترین و محکم ترین گونه های درختی است. از همین رو از آن بیشتر در ساخت و ساز و تولید مبلمان استفاده می شود.
نکته قابل توجه دیگر این است که چوب کاج بطور طبیعی روکش صاف و زیبایی دارد. بنابراین ساختن ظروف چوبی از جنس کاج بسیار منطقی و عاقلانه بنظر می رسد. چوب کاج در برابر لکه، چربی و رطوبت مقاومت بسیار خوبی دارد.
- چوب افرا
افرا یکی از سنگین ترین و بادوام ترین چوب ها بشمار می رود. رنگ این چوب بسیار روشن و باز است و به مرور زمان بازتر و درخشنده تر نیز خواهد شد. این چوب بسیار بادوام و طرح پذیر است.
از آن جایی که افرا چوب بسیار سنگینی است، برای ساختن ظروفی استفاده می شود که نیاز چندانی به جابجایی ندارند.
- چوب بلوط
اگر بخواهیم تنوع رنگی چوب ها را در نظر بگیریم، چوب بلوط در رده اول قرار می گیرد. بلوط دارای طیف وسیعی از رنگ از قرمز گرفته تا قهوه ای مایل به خاکستری و سفید است.
چوب بلوط نیز مانند افرا سنگین است و به درد ظروفی با جابجایی کمتر می خورد. همچنین توصیه می شود در مناطق با رطوبت بالا از این چوب استفاده نشود.
- چوب بامبو
بامبو با منشا آسیایی خود یکی از متداول ترین چوب های مورد استفاده برای ساخت ظروف چوبی است. این چوب بسیار سخت و مستحکم است و علاوه بر کشسان بودن و تراکم بافتی بالا، در برابر رطوبت و جذب مایعات غیرقابل نفوذ است.
رنگ بامبو خنثی و ثابت است و با گذشت زمان دچار رنگ پریدگی نمی شود. از چوب بامبو برای ساختن انواع بشقابها، سینی ها، قاشق و چنگال و سایر ظروف پذیرایی چوبی استفاده می شود.
نکاتی طلایی در مورد نحوه استفاده از ظروف چوبی
- هیچگاه ظروف چوبی را به مدت زیاد در آب قرار ندهید. چرا که ممکن است موجب شکافته شدن و ایجاد ترک شود.
- ظروف چوبی خود را حتی الامکان با دست و آب گرم بشویید.
- بلافاصله پس از شستشو، ظروف چوبی خود را با حوله ای تمیز، خشک کنید.
- هر از چندگاهی روی سطح تخته یا ظروف چوبی خود کمی روغن بمالید تا به حفظ آن و عدم جذب رطوبت کمک کند (بهتر است روغن را بر روی حوله آشپزخانه زده و روی ظرف بمالید).
- قبل از مالیدن روغن، از خشک بودن ظرف چوبی خود مطمئن شوید.
تصاویر | برند | ویژگی ها | بررسی قیمت |
جعبه پذیرایی لوکس باکس به همراه زیر لیوانی | *رنگ قهوه ای تیره *وزن 600 گرم *قیمت مناسب *دارای طراحی زیبا | ||
جعبه پذیرایی طرح اسلیمی | *دارای رنگ های بسیار متنوع *وزن 700 گرم *طراحی اسلیمی زیبا *قیمت مناسب | ||
تخته سرو آلدر مدل BK-221 | *رنگ کرم *وزن 265 گرم *ظاهر ساده و شیک *دارای جای مخصوص برای لیوان | ||
ظرف کیک رایکا مدل 1010 | *دارای رنگ های متنوع *وزن 940 گرم *قابلیت شستشو در *ماشین ظرفشویی *مستحکم و مقاوم
| ||
اردو خوری چوبی چوبیس | *دارای 5 رنگ متنوع *وزن 600 گرم *طراحی بسیار زیبا *مناسب برای سینی مزه | ||
شیرینی خوری چوبیس | *رنگ قهوه ای روشن *طراحی بسیار زیبا *قیمت مناسب | ||
اردو خوری چوبی چوبیس کد 213-2 | *دارای سه رنگ *وزن 600 گرم *مربعی شکل *طراحی زیبا *دارای جایگاه های زیاد |
در پایان از شما می خواهیم اگر تجربه و یا نظر خاصی در مورد ظروف پذیرایی چوبی دارید، با ما در میان بگذارید. مسلما با دیدن نظرات یکدیگر می توانیم انتخاب بهتری را در هر زمینه ای داشته باشیم.