آشنایی با اجزای سرویس پخت و پز و معرفی ۵ نمونه پیشنهادی
داشتن وسایل خوب آشپزخانه یکی از عواملی است که آشپزی را تبدیل به فرایندی جذاب و دلپذیر می کند. یکی از این وسایل ضروری سرویس پخت و پز شامل قابلمه ها در اندازه های متفاوت، ماهیتابه ها و دیگها است.
در این مقاله در ابتدا ملزومات هر سرویس پخت و پز را باهم مرور می کنیم و سپس جنس های مختلف سرویس های پخت و پز و قابلمه ها و ماهیتابه ها را از جنبه های مختلف نقد و بررسی می کنیم.
همچنین در انتهای مقاله می توانید ۴ نمونه سرویس پخت و پز پیشنهادی تیم چطوبا را ملاحظه کنید و در صورت تمایل برای بررسی بیشتر و خرید به لینک موجود در جدول مراجعه کنید.
۵ آیتم ضروری برای سرویس پخت و پز
پیش از آن که به بررسی جنس های مختلف سرویس قابلمه یا پخت و پز بپردازیم، مهم است که بدانیم، چه ظروفی را باید در سرویس پخت و پز خود داشته باشیم. اطمینان پیدا کنید که سرویس قابلمه شما شامل موارد زیر می شود:
۱- یک تابه نچسب ۱۰ یا ۱۲ اینچی A 10- or 12-inch nonstick skillet
یک تابه نچسب زیربنای ظروف سرویس پخت و پز شما خواهد بود. بسته به تعداد افراد خانواده، بایستی یک ماهیتابه ۱۰ اینچی داشته باشید، بطوری که بتواند دو تکه بزرگ گوشت را در خود جای دهد. اما اگر غذاهای با حجم بیشتری تهیه می کنید، می توانید تابه ۱۲ اینچی و یا هر دوی این اندازه ها را تهیه کنید.
- ماهیتابه بزرگ درب دار A saute pan
این ماهیتابه ها می توانند به تنهایی کار یک قابلمه را انجام دهند. چرا که ابعاد آنها نسبت به ماهیتابه های ۱۰ یا ۱۲ اینچی بزرگتر است. از آنجایی که این ماهیتابه ها اضلاع بلندتری دارند، به راحتی می توان کارهایی همچون سرخ کردن، تفت دادن و پختن غذا را در آن ها انجام داد.
- قابلمه های کوچک و بزرگ small and large sausepans
هر آشپزخانه ای حداقل به دو قابلمه برای پخت و پز نیاز دارد. بهتر است یکی از این قابلمه ها کوچک و مناسب برای ۲ یا ۳ لیتر برنج باشد و دیگری حداقل دارای ۴ لیتر ظرفیت برای غذاهای دسته جمعی باشد. حتما مطمئن شوید که قابلمه های مورد خریداری شما دارای درب باشند.
- دیگ آبگوشت پزی a stock pot
اگرچه ممکن است این قابلمه های بزرگ و بلند فضای زیادی از کابینت شما را پر کنند، اما برای درست کردن بعضی از غذاها مثل آبگوشت و یا بوقلمون، بهترین ظرف ممکن همین دیگ ها هستند.
- دیگ چدنی Dutch oven
شاید خیلی ضروری بنظر نرسد، اما به شما قول می دهیم از خرید یک دیگ چدنی برای آشپزخانه خود هرگز پشیمان نخواهید شد. این ظروف بزرگ و سنگین با دیواره های ضخیم، درب های محکم و قابلیت گذاشته شدن در فر، برای آشپزی های جدی و پیچیده بسیار مناسباند.
تمام کارهایی که در آشپزی انجام می دهید، از سرخ کردن گرفته تا طبخ غذا در فر را می توان با یک دیگ چدنی انجام داد.
چگونه بهترین جنس سرویس پخت و پز را انتخاب کنیم؟
اکنون که می دانید به چه ظروفی در سرویس پخت و پز خود نیاز دارید، وقت آن رسیده که جنس های مختلف ظروف را باهم مقایسه کنید و در نهایت بهترین انتخاب را داشته باشید.
هنگام انتخاب بهترین گزینه موجود در بازار، این ۴ عامل را در نظر بگیرید: قابلیت رسانایی گرما، ماندگاری، نگهداری و قیمت.
ظروف استیل ضدزنگ
ظروف استیل ضدزنگ می تواند یک انتخاب کلاسیک برای آشپزخانه شما بشمار رود. از فولاد ضدزنگ معمولا برای ساختن قابلمه و ماهیتابه استفاده می شود. زیرا هم در دسترس است و هم مقرون به صرفه و برای مبتدیان آشپز، بسیار گزینه خوبی است.
قابلیت رسانایی گرمایی: بخودی خود بهترین نیست، اما اگر ظروف استیل را با هسته آلومنیومی انتخاب کنید، قطعا از آن راضی خواهید بود.
ماندگاری متوسط رو به بالا: استیل ضدزنگ براحتی کج نخواهد شد و می تواند بر روی شعله ها و اجاق های متفاوت جابجا شود. تا وقتی که از آن بخوبی مراقبت کنید، می تواند تا سالها برای شما مفید باشد.
نگهداری تقریبا آسان: هرچند فولاد ضدزنگ در برابر خش مقاوم است، اما ممکن است بسته به نوع آن (نچسب بودن یا نبودن) برای از بین بردن لکه های چسبیده به آن، انرژی زیادی صرف کنید.
قیمت کم تا متوسط
ظروف آلومینیومی
این جنس از ظروف نیز به وفور در بازار یافت می شود. البته بهتر است سرویس پخت و پز آلومینیومی را همراه با یک جنس دیگر ظروف بکار ببرید، چرا که به تنهایی از پس تمام فرایند پخت و پز بر نمی آیند.
قابلیت رسانایی گرمای بالا: ظروف آلومنیومی، رسانایی حرارت بسیار بالایی دارند. همین امر باعث می شود، برای وقتی که می خواهیم حرارت یکسان به تمام غذا برسد، قابلمه یا ماهیتابه آلومینیومی انتخاب اول ما باشد.
ماندگاری کم: ظروف آلومینیومی از دوام بالایی برخوردار نیستند. چرا که براحتی کج می شوند و بهتر است جنس سرویس شما از ترکیب آلومینیوم با فلزی دیگر باشد. همچنین آلومینیوم براحتی خراشیده می شود که ممکن است طعم فلز به غذا بدهد.
نگهداری تقریبا سخت: اگر سرویس آلومینیومی شما خراشیده شود، شستن و تمیز کردن آن بسیار سخت می شود. سعی کنید از ظروف آلومینیومی نچسب استفاده کنید.
قیمت پایین
ظروف نچسب
داشتن یک سرویس پخت و پز نچسب بهترین راه برای سرخ کردن گوشت، درست کردن نیمرو، درست کردن انواع سس ها بدون چسبندگی و بسیاری کارهای دیگر است.
خود ظروف معمولا از ترکیبی از فلزات مانند آلومینیوم و فولاد ضد زنگ ساخته می شوند. اما پوشش نچسب آن از جنس ماده ای شیمیایی به نام پلی تترا فلوئورتیلن است که معمولا به آن تفلون می گویند.
قابلیت رسانایی گرما: این امر بستگی به این دارد که ظروف ما از چه فلزی ساخته شده اند. برای مثال رسانایی گرما در یک ماهیتابه نچسب آلومینیومی بسیار بالاست.
ماندگاری متوسط: با اینکه این ظروف نچسب به تمیز شدن آسان معروف هستند، اما نگهداری درست از آنها ممکن است دقت بیشتری بخواهد. اگر بدرستی از این ظروف نگهداری کنید، تا سال ها دوام خواهند داشت. اما در صورت خراشیدن آنها با وسایل فلزی و زبر، به سرعت قابلیت نچسب بودن خود را از دست می دهند.
نگهداری تقریبا آسان: اگر برای شستن ظروف نچسب از وسایل زبر و فلزی (مثل اسکاچ های خشن و سیمی ها) استفاده نکنید، تمیزکردن آنها بسیار کار آسانی خواهد بود.
قیمت کم تا متوسط: البته تابه های نچسب با کیفیت بالا می توانند بسیار گران باشند و بهتر است آنها را بصورت سرویس خریداری نکنید.
ظروف مسی
ظروف مسی با اینکه قیمت بالایی دارند، اما در انتقال سریع گرما عالی عمل می کنند و براحتی تمیز می شوند. بهترین سرآشپزها داشتن سرویس پخت و پز مسی را به شما توصیه می کنند.
قابلیت رسانایی گرمای بالا: مس بهترین ماده برای کنترل دما بشمار می رود. زیرا به سرعت گرم می شود و به راحتی خنک می شود. این ظروف برای تفت دادن و سرخ کردن عالی هستند.
ماندگاری بالا: اگر به درستی از سرویس قابلمه مسی خود مراقبت کنید، می توانید ماندگاری بالایی را برای ظروف خود پیش بینی کنید. با این حال هزینه تعمیرات این ظروف بالاست.
نگهداری سخت: ظروف مسی نیاز به مراقبت بسیار دقیقی دارند. پرهیز از تماس با ظروف فلزی دیگر، جلا دادن دوره ای و خشک کردن ظرف بلافاصله پس از شستن، از جمله کارهایی است که باید برای مراقبت از ظروف مسی خود انجام دهید.
قیمت بالا: از آنجایی که سرویس های پخت و پز مسی به تازگی مورد توجه قرار گرفته، قیمت آنها بسیار افزایش یافته است.
ظروف چدنی
از نظر هر سرآشپزی هر کسی حداقل به یک ماهیتابه چدنی در مجموعه خود نیاز دارد. چرا که این ماده سنگین برای پختن گوشت هایی همچون استیک و همبرگر انتخابی بی نظیر بشمار می رود. اما نگهداری از ظروف چدنی نیز بسیار سخت است.
قابلیت رسانایی گرمایی: چدن به طور یکنواخت گرم می شود و در برابر دماهای بالا دارای مقاومت زیادی است. همین امر موجب می شود که بتوان از آن در فر استفاده کرد.
ماندگاری بالا: چدن محکم ترین فلزی است که در لیست ظروف این مقاله آورده ایم. این فلز مستحکم می تواند تا چندین دهه دوام و ماندگاری داشته باشد. حتی می توان در صورت فرسوده شدن آن را تعمیر کرد و از نو استفاده کرد.
نگهداری سخت: ظروف چدنی بدون روکش نیاز به مراقبت بیشتری دارند. اما چدن های روکش دار مثل دیگ های چدنی راحت تر تمیز می شوند؛ چرا که اکثرا نچسب هستند.
قیمت متوسط رو به بالا: در صورتی که تنها یک تکه ظرف چدنی بخواهید، هزینه زیادی را متقبل نخواهید شد. اما داشتن سرویس های پخت و پز چدنی هزینه بالایی را می طلبد.
در پایان طبق تحقیقاتی که تیم چطوبا از محصولات موجود در بازار داشته، ۴ نمونه از بهترین سرویس های پخت و پز موجود در بازار را در جدول زیر برای شما آورده ایم. در صورت تمایل به خرید و یا بررسی بیشتر کالا می توانید بر روی گزینه “بررسی قیمت” کلیک کنید.
شما چه تجربه ای در زمینه استفاده از سرویس های پخت و پز دارید؟ ترجیح می دهید، سرویس شما از چه جنسی باشد؟ نظرات ارزشمند خود را با ما در میان بگذارید.