نقد و بررسی مشخصات گوشی Honor 50 آنر ۵۰
حدود سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ کمپانی هواوی در اوج شکوفایی خود قرار داشت. گوشی های اقتصادی و میان رده هواوی یکی یکی بازارهای مختلف را فتح می کردند و رقابت با پرچمدارهای آن هر بار برای سامسونگ و اپل سختتر میشد.
تقریباً همان موقع بود که هواوی تصمیم گرفت برند آنر را جدا کند و زندگی مستقلی به آن بدهد. آنر یکی از زیر مجموعه های هواوی بود، همانطور که پوکو یکی از زیرمجموعه های شیائومی است. اما هواوی تلاش میکرد خط فکری و هویت جداگانه ای برای آنر تعریف کند که در آن موفق هم بود. اما اوضاع به نفع هواوی پیش نرفت و بخش زیادی از بازارشان را از دست دادند و کم کم از رقابت خارج شده و این یک خبر ناامیدکننده برای کاربرانی بود که گوشی های برند آنر را تحسین میکردند.
شاید به خاطر همین هواوی برای زنده نگهداشتن آنر آخرین برگ خودش را رو کرده است، آنر به یک کنسرسیوم مستقل فروخته شد تا تحت تاثیر تحریم های هواوی باقی نماند و بتواند از سخت افزارهای جدید و سرویسهای گوگل استفاده کند تا شاید اینگونه بتواند به روزهای خوب گذشته بازگردد. آنر ۵۰ محصول این رویای جدید است.
بررسی کوتاه آنر ۵۰
وقتی به آنر ۵۰ نگاه می کنید، سوال های زیادی در ذهنتان ایجاد میشود. مثلاً حتی با وجود فروخته شدن و استقلال کامل آنر از هواوی باز هم طراحی این گوشی دقیقا مانند مدل نوا ۹ هواوی است.
ظاهراً مدیران جدید آنر تصمیم گرفتند برای موفقیت این گوشی هرگونه ریسکی که وجود دارد را بپذیرند و بزرگترین ریسکشان هم در طراحی آنر ۵۰ به چشم میآید.
در دوره ای که سازنده ها سعی میکنند به سبک اپل گوشی ها را تخت و با نمایشگاه مسطح بسازند، آنر به سراغ فرمولی رفته که در دوران اوج آن به خوبی جواب داده است.
یک گوشی باریک، ظریف و خوش دست است با نسبت صفحه نمایش به ۹*۱۹٫۵ (متوجه نشدم چی نوشتی اینجا) و با نمایشگری که در لبه ها انحنا پیدا می کند. اگر داستان آنر را نمیدانستیم شاید تصور می کردیم که این گوشی از چند سال پیش آکبند مانده و حالا به دست ما رسیده، اما با این حال طراحی آنر ۵۰ نکته ای منفی برای آن حساب نمی آید. زیبایی نسبی است و هر کاربری ممکن است به سبک خاصی از طراحی علاقهمند باشد و آنر برای کسانی که این سبک طراحی را می پسندند گوشی زیبایی ساخته است.
قاب گوشی پلاستیکی است؛ اما پلاستیکی که حس ارزان بودن را منتقل نمیکند. در بخش پایینی این قاب میتوانید تنها بلندگوی آنر ۵۰ را ببینید که صدای بسیار شفاف و با کیفیتی دارد، اما متاسفانه استریو نیست و باید با همین بلندگوی تکی کنار بیایید.
وقتی گوشی را برمی گردانید حتی سوالات بیشتری هم در ذهنتان ایجاد میشود. رنگ کریستالی با طیف رنگین کمانی که روی آن ایجاد میشود و نقطه های نورانی که یادآور کریستال های یخ هستند، واقعا چشم گیر هستند. البته باز هم این مورد در حیطه ی تعریف زیبایی نسبی قرار میگیرد.
بررسی سخت افزار آنر ۵۰
دوربین ها
جزیره دوربینها عجیب ترین بخش طراحی این گوشی است. شاید این دوربینهای چهارگانه می توانستند آرایش بهتری داشته باشند و کمتر از زبان طراحی گوشی فاصله بگیرند. اما به هر حال آنر تصمیم گرفته از الگویی استفاده کند که هواوی هم از آن استفاده کرده و دو دایره جداگانه با یک بخش بیضی شکل برای وصل کردن دوربین ها به هم بسازد.
اما جدا از طراحی سلیقهای دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی آنر ۵۰ آنقدر که اسمش سنگین است، انتظارات را برآورده نمیکند. پیدا کردن شرایط نوری مناسب برای گرفتن عکس با این گوشی واقعا کار سختی است. در حالت عادی به خصوص زمانی که نور محیط کم باشد می توانید رد نویز را در عکس ها ببینید که درگوشی سعی میکند با پردازش ثانویه یک مقدار آن را ملایم کند. اما این کار باعث می شود که به خاطر نرم شدن تصویر جزئیات زیادی را از دست بدهید.
همین داستان در مورد دوربین ۳۲ مگاپیکسلی سلفی آنر ۵۰ هم وجود دارد و می توانید تقریباً در هر عکسی که می گیرید رد پردازش ثانویه را پیدا کنید. با این حال نمایشگر، پردازنده و باتری عملکرد دوربین را جبران می کنند.
نمایشگر
صفحه نمایش OLED این گوشی با نرخ بروزرسانی ۱۲۰ هرتز همان چیزی است که در گوشی های شیائومی هم دیده ایم و کیفیت قابل قبولی دارد. خوانایی آن زیر نور مستقیم خورشید مناسب است و بازتولید رنگ ها را هم خوب انجام می دهد؛ هرچند یکی دو پله پایین تر از پنل هایی که در گوشی های سامسونگ هم رده می بینید قرار می گیرد.
لبههای نمایشگر هم آنقدر خمیده هستند که حتی وقتی با زاویه ۹۰ درجه به آن نگاه می کنید می توانید مسیر حرکت آیکون ها و منو ها را ببینید. سنسور اثر انگشت اپتیکال دستگاه هم زیر این نمایشگر این دستگاه قرار گرفته و محل قرار گرفتن آن به گونه ای است که برای باز کردن قفل گوشی لازم نیست دنبال آن بگردید.
پردازنده
پردازنده اسنپدراگون ۷۷۸ با پشتیبانی از فناوری G5 و ۸ گیگابایت حافظه رم چیزی است که بارها و بارها در گوشی های میان رده امتحانش را با موفقیت کامل پس داده است.
با داشتن این پردازنده می توانید با خیال راحت هر پردازشی را به گوشی بسپارید و بازی های سنگین را روی آن اجرا کنید. نکته مثبت این گوشی این است که با وجود باریک بودن گوشی، گرمای تولید شده هم چیزی فراتر از تصور شما نیست.
باتری
باتری ۴۳۰۰ میلی آمپر ساعتی آنر ۵۰ هم میتواند با استفاده، حدود ۲ روز همراه شما باشد و اگر گیمر باشید یا فشار زیادی به گوشی بیاورید چیزی در حدود ۵ ساعت می تواند اسکرین آنتایم به شما بدهد.
یک نکته مثبت دیگر هم قرار داشتن یک شارژر ۶۶ واتی فست شارژ در داخل جعبه دستگاه است که در حدود ۲۰ دقیقه گوشی را از صفر تا نزدیک ۷۰ درصد شارژ می کند.
سخن پایانی
دیدن دوباره یک گوشی آنر با سیستم عامل اندروید و پشتیبانی از سرویس های گوگل اتفاق مثبتی است. همیشه وجود تولیدکنندههای بیشتر به معنی رقابت شدیدتر است که در نهایت به نفع کاربران تمام میشود.
آنر ۵۰ هم با مجموعه ای از سخت افزارهای قابل اعتماد و طراحی کاملا متفاوت نسبت به تمام گوشی های دیگر که در بازار است میتواند نقش این شرکت کننده جدید را در این مسابقه سنگین دنیای گوشی های هوشمند به خوبی ایفا کند. با این حال برای کنار گذاشتن مدل های هم رده شیائومی و سامسونگ و انتخاب این گوشی باید به سوالات مهمی جواب دهید! آیا طراحی متفاوت، ظرافت گوشی، وزن کم آن و حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر ارزش یک مقدار هزینه بیشتر را دارد؟ اگر جواب شما مثبت است میتوانید بازگشت آنر به رقابت با شکوه گوشیهای هوشمند را تبریک بگوییم.
اگر شما نیز سوال یا تجربه ای در مورد آنر ۵۰ دارید آن را با ما و دیگران در بخش نظرات به اشتراک بگذارید و برای دانستن قیمت روز آنر ۵۰ کافی است بر روی دکمه قرمز رنگ “بررسی قیمت” کلیک کنید.