فر کانوکشن که در ایران به آن آون توستر نیز می گویند، اختراعی نسبتا جدید، اما در عین حال بسیار عالی بشمار می رود. برخلاف اجاقهای سنتی که غذا را با احاطه کردن آن با گرما میپزند، یک آون توستر با جریان همرفتی با کمک فن، گرما را به گردش در میآورد و اجازه میدهد تا غذا با دقت بیشتری بپزد. آون توسترها سریعتر از اجاقهای معمولی غذا را می پزند و میتوان آنها را با روشهای دیگر (مانند پخت رسانایی و مادون قرمز) در همان واحد ترکیب کرد.
اگر علاقه مند به خرید آون توستر هستید، از شما دعوت می کنیم به پنج محصول برتر در لیست محصولات ما در انتهای راهنمای خرید نگاه کنید. انتخاب های ما منعکس کننده کیفیت و همچنین ارزش پول شما هستند.
اگر مایلید در مورد نحوه پخت در دنیای آون تستر بیشتر بدانید، لطفا به خواندن این راهنمای خرید ادامه دهید.
فهرست مطالب
آون توستر چگونه کار می کند؟
آون توستر برای ظروف پخت و پز فر با محدوده دمای ایمن بین ۱۰۰ درجه فارنهایت تا ۳۵۰ درجه فارنهایت مناسب است. این واریانس به شما امکان می دهد غذاها را در آون توستر کباب کنید، آب پز کنید، بخارپز کنید. بسیاری از آون توستر ها شامل چندین قفسه هستند که میتوان آنها را به صورت عمودی روی هم قرار داد تا فضای پخت بیشتری ایجاد شود.
از آنجایی که غذاها در آون توستر سریعتر پخته میشوند، سرآشپزهای خانگی باید مقداری محاسبات ریاضی انجام دهند تا زمان دستور پخت را بدست آورند. در بیشتر موارد، دما برای آون تستر باید ۲۵ درجه فارنهایت کاهش یابد. (در روش دیگر، می توانید زمان پخت کلی را ۲۵٪ کاهش دهید تا به همان نتیجه برسید.)
برخی از آون توستر ها به طور خودکار زمان یا دما را تبدیل میکنند، اما این ویژگی عمدتا در آون های دیواری پیشرفته با قابلیت همرفت گرما یافت میشود.
- منبع گرمای آون توستر
اصطلاح همرفت به گردش هوا اشاره دارد. در مورد آون ها، یک فن هوای گرم را برای پختن غذا به گردش در می آورد.
تفاوت اصلی بین آون توستر ها منبع حرارت است. یک آون همرفت گرمای خود را از گرمایش سنتی، هالوژن، مادون قرمز یا ترکیبی از آن عناصر دریافت می کند. هر منبع گرمایی مزایای خود را دارد. به عنوان مثال، هالوژن برای بخارپز کردن عالی است و مادون قرمز می تواند برای سرخ کردن غذاها با مقدار کمی روغن استفاده شود.
- انواع آون توستر
آون توستر در دو نوع وجود دارد: محصولات تک کاره ای که صرفاً با فن کار میکنند و دستگاه های “چند کاره” که شامل عملکردهایی مانند برشته کردن، کباب کردن و پخت هستند.
- آون توستر تک کاره
این مدل دستگاه دارای یک یا چند عنصر گرمایشی و یک فن است. قسمت پخت و پز از شیشه یا پلاستیک مناسب برای مواد غذایی ساخته شده است و می تواند کاسه ها یا سایر ظروف پخت و پز مناسب فر را در خود جای دهد.
ویژگی های خاصی که این مدل ها را متمایز می کند، از جمله نوع و تعداد منابع گرمایش و همچنین کنترل پنل، قابلیت پیش گرم کردن، محدوده گستره دما و لوازم جانبی.
- آون توسترهای چند منظوره
فناوری در آشپزخانه از زمان اختراع آون توستر راهی طولانی را پیموده است. توسعه پیش گرمایش دقیق، کنترل دما، و سایر عملکردهای کاربرپسند، پیشرفت های شگفت انگیزی را به همراه داشته است. به لطف قابلیت جریان همرفت گرمایی، اکنون خریداران می توانند از میان آون توسترهای عالی دست به انتخاب بزنند.
در آون توسترها باید به دنبال چه چیزی باشیم؟
فر کانوکشن ایده آل برای شما بستگی به بودجه، فضا و نیازهای اولیه شما دارد. هنگام انتخاب آون توستر به این عوامل توجه کنید.
- اندازه
چقدر فضا برای آون توستر در آشپزخانه خود دارید؟ در طول تحقیقات خود، آون ها را با عرض ۳۸ سانتیمتر و عرض ۴۸ سانتیمتر یافتیم. ارتفاع هم مهم است، شما میتوانید آون توستر با ارتفاع حدود ۳۰ سانتیمتر و ۴۵ سانتیمتر را پیدا کنید.
گرمایش در آون توسترها
هر دو مدل در طیف گسترده ای از کارهای پخت و پز بسیار خوب عمل می کنند، اما منبع حرارتی آون توستر قدرت اصلی آن را دیکته می کند.
حرارت با انرژی هالوژن برای سرخ کردن، کباب کردن و پخت سریع در دستگاه مناسب است.
گرمای مادون قرمز تمام کارهای اولیه مانند پخت و کباب کردن را در فضای کوچکتر انجام می دهد. به دلیل حرارت مستقیم، ممکن است لازم باشد در طول پخت چندین بار غذا را برگردانید.
حرارت گاز/الکتریکی برای پخت، کباب کردن و برشته کردن خوب است. همچنین برای وقتی که میخواهید غذا را برشته کنید تا پوستهای پیدا کند یا تردی ایجاد کند، مفید است.
- پنل کنترل
انتخاب بین دستگیره ها و تنظیمات دکمه ای یک موضوع سلیقه ای و شخصی است. برخی از آون توسترها دارای دکمههایی برای کنترل عملکرد هستند. این امر امکان دقت را فراهم می کند، که آشپزهای پرمشغله از آن استقبال می کنند. اما بسیاری از دستگاههای فقط همرفتی دارای کنترلهای ترموستاتی هستند. این امر ممکن است برای برخی آسانتر باشد، اما ترموستات ها توانایی تنظیم دقیق زمان و دما را ندارند.
سوالات متداول
آیا پخت و پز مادون قرمز ایمن است؟
حتی اگر پخت و پز با مادون قرمز بی خطر باشد، همیشه ایمنی را در نظر داشته باشید. اگر لولا، مهر و موم یا چفت آسیب دیده است، از فر مادون قرمز خود استفاده نکنید. به دلیل حرارت زیاد آن، هنگام بیرون آوردن غذا احتیاط کنید. همچنین اگر کودکان در نزدیکی هستند، نظارت کنید.
آیا آون توستر می تواند غذای منجمد را بپزد؟
بله. برخی از آون توسترها حتی تنظیماتی برای غذاهای منجمد دارند.