کتری برقی وسیله ای ساده و ایمن است که کاربرد آن فراتر از آب جوش برای چای است. از آنجایی که این ابزار را ممکن است بطور روزانه استفاده کنید، مهم است که نیازهای خود و ویژگی های موجود در کتری های برقی را در نظر بگیرید.
به طور کلی، کتری های برقی سریع تر، قابل اعتمادتر و ایمن تر از کتری های سنتی هستند، اگرچه ممکن است ظاهر کلاسیکی نداشته باشند. اگرچه اکثر کتری های برقی عملکرد مشابهی دارند، اما ممکن است از نظر ساختار و منبع تغذیه متفاوت باشند. مدلهای شارژی میتوانند انتخاب خوبی برای کسانی باشند که مرتباً در حال حرکت هستند، اما اگر قصد دارید کتری برقی خود را در آشپزخانه نگه دارید، معمولاً یک کتری سیمی بهترین انتخاب است. قدرت یک کتری برقی تعیین می کند که آب چقدر سریع به جوش می آید، که می تواند عاملی بااهمیت برای افرادی باشد که عجله دارند.
فهرست مطالب
کتری برقی چگونه کار می کند؟
کتری برقی یک وسیله بسیار ساده است. به داخل نگاه کنید، ظرفی برای نگهداری آب و یک عنصر گرمایشی خواهید دید. وقتی کتری به برق وصل می شود، المنت داغ می شود و آب درون ظرف را گرم می کند.
اکثر کتری های برقی ۲۴۰۰ وات قدرت دارند و تقریباً دو تا سه دقیقه زمان می برد تا آب به جوش بیاید. با این حال، یک کتری برقی با قدرت حتی بیشتر – مثلاً ۳۰۰۰ وات – آب را سریعتر می جوشاند.
وقتی آب به نقطه جوش رسید، کتری خاموش می شود. در کتریهای برقی گرانتر و قهوهسازهای پیشرفته، یک ترموستات الکترونیکی کنترل دقیق دمای خاموش شدن دستگاه را در اختیار کاربر قرار میدهد.
کتری برقی در برابر کتری استاندارد
نمی توان انکار کرد که یک کتری استاندارد و غیر برقی نماد زیبایی از آشپزخانه “کلاسیک” است. اما با کتری برقی مناسب می توانید ظاهر کلاسیک را داشته باشید و در عین حال از مزایای یک مدل برقی لذت ببرید.
فراتر از زیبایی شناسی، دلایل متعددی وجود دارد که چرا می توانید یک کتری برقی را نسبت به انواع سنتی انتخاب کنید.
کتری های برقی سریعتر کار می کنند.
در واقع، یک کتری برقی می تواند آب را تا دو برابر سریعتر از یک کتری کلاسیک بجوشاند.
کتری های کلاسیک می توانند منفجر شوند.
این یک خطر خاص برای کتری های شیشه ای است. گرمای زیاد می تواند باعث شکسته شدن شیشه شود و تکه های کوچکی از ترکش ها را در اطراف آشپزخانه به پرواز درآورد.
کتری های برقی دسته های خنک تری دارند.
هر کسی که یک کتری استیل ضد زنگ یا شیشه ای را بدون کمک دستکش یا دستگیره از روی اجاق گاز بلند کرده باشد، شهادت خواهد داد که این یک راه آسان برای سوختگی بد است. دسته کتری برقی هنگام لمس خنک است.
کتری های برقی با دقت بیشتری گرم می شوند.
تعدادی از کتری های برقی به کاربر این امکان را می دهد که دمای گرمایش دقیق را انتخاب کند. اگر از آن عمدتاً برای درست کردن چای استفاده می کنید، به شما پیشنهاد می کنیم مدلی با تنظیمات دمایی متفاوت برای چای سبز یا سیاه انتخاب کنید. اگر عاشق چای سبز هستید، ممکن است بدانید که چای سبز ژاپنی با آب جوشی که بین ۷۰ تا ۷۵ درجه سانتیگراد گرم شده است، درست می شود. اگر این نوع دقت برای شما مهم است، یک کتری برقی می تواند راه حل بهتری باشد.
نگرانی های ایمنی کتری برقی
مانند سایر لوازم برقی، نگرانی های ایمنی مربوط به کتری های برقی حول استفاده از پلاستیک در محصول است.
هنگامی که قطعات پلاستیکی مانند آستر کتری با آب تماس پیدا می کند، خطرات سلامتی احتمالی وجود دارد. قطعات پلاستیکی پلی کربنات که دارای BPA هستند باعث ایجاد مشکلات سلامتی در کودکان خردسال و همچنین متولد نشده میشوند. BPA همچنین با چاقی مرتبط است.
حتی اگر یک سازنده کتری برقی بگوید که بدون پلاستیک است، ممکن است بخشی از دستگاه – مانند درب – وجود داشته باشد که از نوعی پلاستیک یا رزین ساخته شده باشد. نکته کلیدی این است که از کتری هایی که در آن هر قسمت پلاستیکی با آب تماس پیدا می کند استفاده نکنید.
در حالی که ممکن است کسی باور کند که جوشاندن آب خطرات سلامت BPA را کاهش می دهد، در واقع برعکس این موضوع صادق است: فقط تماس با پلاستیک مشکل را تشدید می کند.
همچنین مصرف کنندگان زیادی وجود دارند که ادعا می کنند پلاستیک طعم ناخوشایندی به آب می دهد.
فراتر از نوشیدنی های آب گرم
شما به راحتی می توانید رایج ترین و واضح ترین کاربردهای کتری برقی را مشخص کنید. چای، قهوه و انواع سوپ های فوری وجود دارد که نیاز به آب جوش دارند.
یک کتری برقی می تواند بهترین دوست یک مسافر (یا علاقه مندان به غذاهای سریع) باشد. در اینجا چند ترفند جالب وجود دارد.
- برنج
برنج را به مدت ۲۰ دقیقه در آب خیس کنید. سبزیجاتی مانند پیازچه و لوبیا سبز را به قطعات کوچک خرد کنید. برنج، سبزیجات، ادویه ها و آب را به کتری اضافه کنید و به مدت ۲۰ دقیقه یا تا زمانی که پخته شود بپزید.
- رشته فرنگی فوری (نودل)
به سادگی مقداری آب را به جوش آورده و نودل فوری خود را اضافه کنید. نودل ها را طبق دستور بسته بپزید و مزه دار کنید.
توصیه می کنیم تا زمانی که آب را در ظرف دیگری ریخته اید، چاشنی را اضافه نکنید. چاشنی رشته فرنگی ممکن است خوشمزه باشد، اما احتمالاً نمی خواهید آن طعم به فنجان چای بعدی شما منتقل شود!
- جوشاندن تخم مرغ
این یک فرآیند نسبتاً ساده است که شامل قرار دادن تخم مرغ خام در کتری و نگه داشتن دستگاه برای جلوگیری از خاموش شدن خودکار است. (دلیل این امر این است که اگر بعد از جوش آمدن آب کتری خاموش شود، تخم مرغ ها به اندازه کافی پخته نمی شوند.)
ساعت خود را برای ۱۳ دقیقه تنظیم کنید و در آن نقطه کتری را خاموش کنید. آب آن را خالی کرده و تخم مرغ ها را با دقت در آب یخ قرار دهید.
برای جلوگیری از خاموش شدن خودکار کتری برقی می توانید درب آن را باز بگذارید.
نگهداری از کتری برقی خود
- وقتی کار با آن تمام شد، کتری خود را خاموش کنید و اجازه دهید تا کاملا خنک شود.
- قسمت بیرونی و پایه را با یک پارچه مرطوب تمیز کنید و سپس با پارچه یا پارچه صاف و نرم خشک کنید.
- داخل کتری را با آب گرم و مایع ظرفشویی بشویید. هرگز کتری را در آب غوطه ور نکنید و آن را در ماشین ظرفشویی قرار ندهید.
- داخل کتری را با پارچه ای خشک کنید یا اجازه دهید در معرض هوا خشک شود.
- برای از بین بردن رسوبات، کتری را با محلولی از مقادیر مساوی آب و سرکه سفید پر کنید. آب را به جوش آورده و اجازه دهید ۳۰ دقیقه بماند و نفوذ کند. محلول را دور بریزید و اجازه دهید کتری در هوا خشک شود.
سوالات متداول
ریشه کلمه “کتری” چیست؟
“کتری” ممکن است از کلمه لاتین catillus گرفته شده باشد که به معنای “تابه یا ظرف عمیق برای پخت و پز است.” برخی دیگر معتقدند که از کلمه اسکاندیناوی قدیم ketill به معنای دیگ است.
در پایان طبق تحقیقاتی که تیم چطوبا از محصولات موجود در بازار داشته، ۴ نمونه از بهترین کتری برقی موجود در بازار را در زیر برای شما آورده ایم. در صورت تمایل به خرید و یا بررسی بیشتر کالا می توانید بر روی گزینه “بررسی قیمت” کلیک کنید.
شما چه تجربه ای در زمینه استفاده از کتری برقی دارید؟ ترجیح می دهید، سرویس شما از چه جنسی باشد؟ نظرات ارزشمند خود را با ما در میان بگذارید.