زمانی که تابه های آشپزخانه شروع به لکه دار شدن می کنند، همه ما می دانیم که مایع ظرفشویی به تنهایی نمی تواند این لکه ها را از بین ببرد. پس چگونه می توانیم از شر این لکه ها خلاص شویم و تابه های خود را دوباره براق و نو کنیم؟
ما ۱۱ روش امتحان شده و واقعی را برای تابه های شما و درخشش دوباره آنها جمع آوری کرده ایم. بهترین بخش ماجرا این است که به احتمال زیاد وسایل مورد نیاز برای این کار را در خانه دارید. اگر می خواهید قابلمه ها و ماهیتابه های خود را به زیبایی روز اولشان برگردانید، حتما این مقاله را تا انتها بخوانید.
- جوش شیرین و آب اکسیژنه
حدود یک چهارم فنجان (حدود ۵۰ گرم) جوش شیرین را روی تابه خود بپاشید. سپس ۲ یا ۳ قاشق غذاخوری (۳۰ تا ۴۴ میلی لیتر) آب اکسیژنه را هر بار چند قطره اضافه کنید تا خمیر غلیظی به دست آید. اجازه دهید مخلوط تا ۲ ساعت بماند. سپس مخلوط و هر گونه کثیفی اضافی را با یک اسفنج نرم پاک کنید و از تابه درخشان خود لذت ببرید.
- سرکه و آب جوش
سرکه و آب را به نسبت یک به یک در تابه بجوشانید تا لکه های سوخته سرسخت از بین برود. مطمئن شوید که مایع کافی برای پوشاندن کامل لکه ها اضافه کرده اید. مخلوط را روی حرارت متوسط به جوش آورید و بگذارید بجوشد تا ببینید که مواد چسبیده شروع به جدا شدن می کنند. سپس شعله را خاموش کنید، مخلوط را بیرون بریزید و بعد از خنک شدن ظرف را با آب و مایع ظرفشویی بشویید.
روش دیگر این است که از یک برس دسته بلند استفاده کنید تا ظرف را بلافاصله پس از خاموش کردن شعله بشویید، تا قابلمه همچنان داغ باشد. فقط مراقب باشید و برای نگهداشتن برس، دستکش فر بپوشید. این روش برای استفاده در تابه های نچسب بی خطر است.
- جوش شیرین و سرکه
جوش شیرین و سرکه را به نسبت یک به یک باهم ترکیب کنید تا یک خمیر تمیزکننده دست ساز درست کنید. خمیر را روی تابه خود بمالید و بگذارید به مدت ۲۰ دقیقه بماند. سپس با استفاده از یک اسفنج یا پد تمیزکننده لکه ها را یکی یکی بشویید.
اگر سینک به اندازه کافی بزرگی دارید این روش جایگزین را برای لکه های سرسخت امتحان کنید: راه آب سینک را ببندید و آن را با آب داغ پر کنید. یک دوم فنجان جوش شیرین (حدود ۱۰۰ گرم) و یک دوم فنجان سرکه (۱۱۸ میلی لیتر) را اضافه کنید. اجازه دهید تابه های شما به مدت ۳۰ الی ۶۰ دقیقه خیس بخورند، سپس لکه های باقیمانده را پاک کنید.
خیس خوردن ماهیتابه های شما پاک کردن مواد غذایی سوخته یا کثیفی را بسیار راحت تر می کند. این روش برای استفاده در تابه های نچسب بی خطر است.
- آب جوش و جوش شیرین
یک قابلمه بزرگ را با آب پر کنید و آن را به جوش آورید. ۲۵/۱ فنجان (۵۰ تا ۱۰۰ گرم) جوش شیرین را به آن اضافه کنید. سپس ماهیتابه فلزی خود را در قابلمه قرار دهید و بگذارید ۱۵ تا ۳۰ دقیقه بجوشد. آن را با انبر بردارید. بسیار مراقب باشید! به نسبت یک به یک جوش شیرین و آب را مخلوط کنید و تابه را در حالی که داغ است بشویید.
این روش برای تابه های نچسب یا تابه هایی با دسته های پلاستیکی ایمن نیست.
- پودر تمیزکننده و آب گرم
یک ماده تمیزکننده ملایم را با آب ترکیب کنید تا خمیری ایجاد شود که کثیفی را از بین ببرد. مقدار توصیه شده پودر شستشوی خود را روی تابه بپاشید. چند قطره آب اضافه کنید تا خمیر غلیظی ایجاد شود. سپس اجازه دهید مخلوط به مدت ۲۰ دقیقه بماند. پس از آن خمیر را با سیم ظرفشویی بمالید تا ماهیتابه های شما دوباره براق شوند.
این روش برای ماهیتابه های نچسب روش خوبی نیست. چرا که هم پودر تمیزکننده و هم سیم ظرفشویی می توانند پوشش نچسب را از بین ببرند.
- پودر بوراکس
بوراکس یک ماده سفید پودری است که بخاطر دارا بودن خواص ضدعفونی کننده و ضد قارچ بسیار محبوب است و باعث افزایش قدرت پاک کنندگی و کیفیت شستشو می شود.
بوراکس را امتحان کنید تا باز هم درخشندگی روز اول را به تابه ها و ظروف پخت و پز دیگر خود برگردانید. بهتر است پودر را روی قابلمه ها، تابه ها و دیگر ظروف خود، هنگامی که خشک هستند، بپاشید. سپس یک پارچه میکروفیبر یا اسفنج را خیس کنید و با نیروی محکم دستها کثیفی ها را از روی ظرف پاک کنید. بعد از آن قابلمه و تابه خود را با آب و مایع ظرفشویی معمولی بشویید و تمیز کنید.
این روش برای تابه های نچسب ایده آل نیست، زیرا بوراکس ساینده است.
- ورقهای خشک کن
شاید تصور این موضوع سخت باشد. اما شما می توانید با یک ورقه خشک کن نیز ظروف خود را تمیز کنید. ظرف را با آب گرم پر کنید و حدود ۱ قاشق چایخوری (حدود ۵ میلی لیتر) مایع ظرفشویی را به آن اضافه کنید. یک ورقه خشک کن را در آن قرار دهید و بگذارید لااقل ۱ ساعت بماند. حالا محلول تمیزکننده را بیرون بریزید و کار را با استفاده از یک اسفنج بدون خراش تمام کنید تا مواد باقیمانده نیز پاک شوند.
این روش برای تابه های نچسب خطری ندارد.
- سس کچاپ و نمک
سس کچاپ و نمک را برای بازگرداندن تابه های کدر شده آزمایش کنید. اسید موجود در گوجه فرنگی به از بین بردن لکه های قدیمی کمک می کند. فقط یک لایه سس کچاپ و نمک را روی تابه اضافه کنید و آن را با یک پارچه نرم بمالید. ماهیتابه خود را بشویید تا کدری آن رفع شود.
سس کچاپ نیز یک راه عالی برای تمیز کردن فلز برنج است. این روش برای تابه های مسی بهترین است و احتمالا تاثیر زیادی روی تابه های نچسب نخواهد داشت (زیرا کدر نمی شوند).
- سیب زمینی و نمک
ماهیتابه های چدنی را با سیب زمینی و نمک پاک کنید. این یکی شاید کمی عجیب به نظر برسد، اما تعویض کف با سیب زمینی می تواند تابه های چدنی شما را دوباره به حالت اول بازگرداند.
داخل ماهیتابه نمک بپاشید و یک سیب زمینی را با قسمت بریده شده به سمت پایین داخل تابه قرار دهید و با حرکت دایره ای به شدت بشویید. سپس نمک و نشاسته اضافی را بشویید و با کمی روغن تابه چدنی خود را براق کنید.
- ورقه آلومنیومی
اسفنج های خریداری شده در فروشگاه را با فویل عوض کنید تا یک وسیله تمیزکننده دست ساز بسازید. به سادگی یک تکه فویل قلع را مثل توپ جمع کنید و از آن به جای اسفنج برای ماهیتابه خود استفاده کنید.
اگر با لکه ها یا چربی های سختی سر و کار دارید، جوش شیرین یا پودر شستشو را برای افزایش قدرت پاک کنندگی خود اضافه کنید.
فویل آلومنیومی برای استفاده در تابه های نچسب ایمن نیست. بهتر است روش های پیشین را برای این ظروف امتحان کنید.
- سیم ظرفشویی
روش شستشوی کلاسیک با سیم ظرفشویی را نیز می توانید امتحان کنید. با اضافه کردن یک قطره آب به ماهیتابه خود شروع کنید. سپس با سیم ظرفشویی تابه خود را تمیز کنید. فقط به خاطر داشته باشید که ممکن است مجبور شوید تقریبا ۳۰ دقیقه به مالش ماهیتابه ادامه دهید تا درخشندگی آن برگردد.
سیم ظرفشویی دشمن تابه های نچسب است و خراشیدگی بسیاری را ایجاد می کند. از این روش به عنوان آخرین راه حل استفاده کنید و به جای آن از پارچه میکروفیبر استفاده کنید.