بررسی مشخصات ایرتگ اپل

ایرتگ

آیا خریدن ایرتگ اپل توجیه دارد؟

اگر شما هم مثل من وسایلتان را جا می گذارید، لای مبل گم می کنید و یا خیلی ساده فراموش می کنید که آخرین بار آنها را کجا گذاشته اید، ایرتگ های اپل میتوانند از این حواس پرتی ها جلوگیری کنند یا حداقل باعث می شوند که حواس پرتی برای شما  هزینه خیلی زیادی نداشته باشد. ما در تیم چطوبا در این مقاله هرگونه دانستنی لازم را درباره ایرتگ اپل برای شما می نویسیم. پس با ما همراه باشید.

 

بررسی عملکرد ایرتگ اپل

ایرتگ اپل یک محصول انقلابی و کاملا جدید نیست. اما یک ورژن بهتر شده از یک ایده قدیمی تر به حساب می‌آید که البته هیچ وقت هم به این خوبی پیاده سازی نشده بود. اگر بخواهیم خیلی ساده به شما بگوییم، ایرتگ یک مدل پایشگر بلوتوثی است و می توانید آن را به هر چیزی وصل کنید و با استفاده از موبایل آیفون یا آیپد خودتان موقعیت ایرتگ را پیدا کنید.

ایرتگ را می شود به دسته کلید، کیف دستی، حیوان خانگی، کیف پول و حتی فرزندتان وصل کنید تا به کمک شبکه بزرگ دیوایس های اپل در هر لحظه قادر باشید که آنها را در موقعیت شان پیدا کنید.

مشابه این ایرتگ ها را به اسم تایل (TILE) داشتیم که اساسا همین کار را می کردند. اما اپل با استفاده از شبکه عظیم فایند مای (FIND MY) روی دستگاه های خودش توانسته مجموعه ای از ویژگی های بهتر و کاربردی تر را به دست بیاورد و تایل را به چالش بکشد.

برخلاف تایل که فاصله ای در حدود ۳۰ متر را پشتیبانی می‌کند و در مسافت های دورتر قادر به پیدا کردن وسایل گم شده شما نیست، ایرتگ می ‌تواند به صورت آفلاین هم کار کند، یعنی نیازی به اتصال به اینترنت ندارد. اما منظور چیست؟ در اصل این محصول برای اتصال به شبکه اپل نیاز دارد تا در نزدیکی یکی از محصولات اپل قرار بگیرد؛ مهم نیست که این محصول برای چه کسی است یا چه چیزی است. به محض اینکه ایرتگ در نزدیکی یکی از محصولات اپل قرار بگیرد، به شبکه آی کلاد (icloud) وصل می شود و اطلاعاتش برای شما ارسال می گردد.

البته همه این اتفاقات رمزنگاری شده است و جز شما هیچ کس نمی تواند مکان ایرتگ اپل را ببیند، حتی خود اپل! یعنی شخص ثالث اصلا خبردار نمی شود که از گوشی اش برای ارسال اطلاعات مکانی ایرتگ شما استفاده شده و یا حتی از آیفون شما برای اطلاعات مکانی یک ایرتگ اپل دیگر استفاده شده باشد.

البته جای نگرانی نیست. چون هیچ خطری گوشی شما را تهدید نمی‌کند. پس اگر مثلاً کلیدی را در یک خیابان شلوغ گم کنید، احتمالا خیلی زود اطلاعات مکانی آن برای شما ارسال می شود. چون در خیابان افراد خیلی زیادی رفت و آمد دارند و بالاخره یک نفر از آنها آیفون دارد که از طریق آیفون آن فرد اطلاعات برای شما ارسال بشود. اما اگر به کویر رفتید و آنجا کلید (ایرتگ اپل) را گم کردید، احتمالا برای پیدا کردن آن کار شما سخت خواهد شد. چرا که آن اطراف بعید است که کسی رد شود که با کمک گوشی آن فرد بتوانید ایرتگ را پیدا کنید.

ایرتگ

طراحی ایرتگ اپل

ایرتگ اپل به صورت تکی یا بسته ۴ تایی به فروش می رسد. قیمت تکی ۲۹ دلار و بسته چهارتایی ۹۹ دلار است و برای روشن شدن ایرتگ باید کاغذ آن را بکشیم و با صدای زنگی در آن متوجه می شویم که در آن باتری هست و روشن شده.

با ابعادی که تفاوت زیادی با یک سکه ندارد، ایرتگ جزو کوچکترین دستگاه هایی است که اپل تاکنون ساخته. این دستگاه قطر دایره ای به اندازه ۳٫۱۹ سانتی متر و فقط ۸ میلیمتر ضخامت دارد و وزن آن حدود ۱۱ گرم است.

هر ایرتگ را می شود به عنوان یک دیسک کوچک و نقره رنگ توصیف کرد که در یک دیسک سفید بزرگتر قرار گرفته است. جالب اینجاست که اپل حتی در این ابعاد هم توانسته حس گرانقیمتی و خاص بودن محصول را حفظ کند و نمود این را می‌شود در کیفیت و مواد به کار رفته و وزن و کیفیت آن دید که به مراتب بهتر از محصولات تایل یا سامسونگ است. در نظر داشته باشید که ایرتگ اپل برای دستگاه اندرویدی اصلا گزینه مناسبی نیست.

یک سمت ایرتگ ها فلزی و سمت دیگر پلاستیک است که مشابه آن را روی قاب های ایرپاد ها دیده بودیم. خبر بد اینکه برخلاف محصولات رقبا که معمولاً یک حفره برای استفاده از بندها و آویزها می‌گذارند، چیزی روی ایرتگ دیده نمی شود و برای استفاده از گیره و بند آویز باید به سراغ نگهدارنده های جداگانه اپل برویم که آنها هم هر کدامشان حداقل از ۲۹ دلار به بالا قیمت‌گذاری شده است. البته شرکت‌های دیگر هم با قیمت های خیلی مناسب تر آن را تولید می کنند، ولی این یعنی آویز ایرتگ اپل شما هم قیمت خود ایرتگ شماست و گاهی حتی بیشتر. در واقع اپل یک لوازم جانبی تولید کرده که خودش لوازم جانبی دارد!

اما خبر خوب این است که ایرتگ ها از باتری‌های استاندارد استفاده می‌کنند که بعد از عمر یکساله شان امکان تعویض آن برای کاربر مهیا شده و ضمنا با استاندارد آی پی ۶۷ در مقابل آب، گردوغبار مقاومت دارند.

ایرتگ

راه اندازی و استفاده از ایرتگ اپل

از طراحی که بگذریم به کارکرد کلی می‌رسیم و ایرتگ مثل اکثر دیوایس‌های جانبی اپل خیلی ساده راه اندازی و قابل استفاده می شود. وقتی دستگاه را از جعبه در می آورید و به نزدیکی یک موبایل آیفون می آورید، یک صدای بوق از ایرتگ به گوش می رسد و فوراً از طرف آیفون شناسایی می شود. بعد از آن می توانید یک اسم برای ایرتگ اپل خود انتخاب کنید و به اپل آیدی خود متصل کنید.

در این لحظه اولین مشکل در ایران خودش را نشان می دهد که البته به اندازه ی مشکل دوم دردسر ساز نیست، اما در هر صورت کار را سخت می‌کند. ایرتگ ها برای اتصال به حساب نیاز دارند که احراز هویت دو مرحله ای (Two Factor authetication) فعال باشد. بنابراین برای استفاده از این سیستم باید یک شماره تلفن متصل به اکانت داشته باشید. از آنجایی که ایران در لیست سیاه اپل قرار دارد و در واقع مورد تحریم قرار گرفته و امکان متصل کردن شماره های ایرانی به اپل آیدی وجود ندارد، بنابراین شما اصلاً نمی توانید احراز هویت دو مرحله ای را با یک شماره ایرانی انجام دهید.

راه حل این مشکل ساده است و باید از یک شماره مجازی معتبر و غیر رایگان استفاده کنید. اما در هر صورت باید با این موضوع کنار بیایید و در جریان باشید که اگر این شماره مجازی از دست برود، اپل آیدی و اطلاعات شما نیز با آن از دست خواهد رفت یا اینکه اگر دوست یا فامیل خارج از ایران دارید می توانید از آنها خواهش ‌کنید که از شماره آنها برای اپل آیدی خود استفاده کنید.

شاید برایتان سوال باشد که چرا اصلا نیاز به احراز هویت دو مرحله ای بوده و نمی شود بدون این سیستم از ایرتگ اپل استفاده کرد. دلیل این موضوع این است که ایرتگ اپل از حالتی به نام لاست مد یا حالت گمشده استفاده می کند و زمانی که شما در نزدیکی یک شبکه “فاند مای” نیستید، می توانید آن را در حالت لاست مد قرار بدهید. در این حالت هر کسی که دستگاه را پیدا کند شماره تماس شما را هم روی موبایلش می تواند ببیند که اگر انسان شریف و درستکاری باشد می‌تواند با شما ارتباط برقرار کند و ایرتگ را به شما پس بدهد.

فعلاً فرض می کنیم که مراحل را با یک شماره مجازی حل نموده اید. بعد از این می توانید وارد اپلیکیشن find my  روی سیستم عامل ios بشوید و به قابلیت های ایرتگ اپل دسترسی پیدا کنید. این اپلیکیشن چندین گزینه در اختیارتان می گذارد که یکی از آنها Play Sound نام دارد و درست مانند اسمش کارکرد خیلی ساده ای دارد و باعث می شود که چند صدای بوق پی‌درپی از خودش تولید کند و به گوشتان برسد تا بتوانید وسیله ای که گم شده را پیدا کنید.

هر بوق ایرتگ صدایی معادل ۶۴ دیسیبل تولید می‌کند و این یعنی حتی اگر زیر انبوهی از کوسن ها زیر مبل هم گم شده باشد، همچنان می توانید صدایش را بشنوید. با هر بار انتخاب گزینه Play sound ایرتگ هفت بار بوق پی در پی می زند که برای پیدا کردن وسیله در خانه گمشده کفایت می‌کند.

اما اگر دستگاه را در فاصله ای دورتر گم کرده باشی،د قطعا لازم است که چند بار گزینه زنگ دستگاه را بزنید تا بالاخره دستگاه را بتوانید پیدا کنید. ولی اگر شما در طبقه ی بالا باشید و وسیله گمشده ی شما در طبقه پایین باشد، چه؟

در این صورت صدای‌بوق کافی نیست و عملاً هیچ کمکی به شما نمی کند. اینجاست که جذاب ترین قابلیت ایرتگ اپل و البته بزرگترین حسرت کاربران ایرانی وارد میدان می شود! اپل برای پیدا کردن وسایل دورتر از قابلیتی به نام فایندینگ بهره‌ می‌ برد که یک تکنولوژی مبتنی بر رادیوی فوق پهنای باند است و با شناسایی فاصله ی آیفون شما از ایرتگ مسیری که لازم است را طی کنید تا به ایرتگ برسید را روی نمایشگر به شما نشان می دهد.

البته برای استفاده از این قابلیت لازم است که آیفون ۱۱ یا جدیدتر داشته باشیم که از چیپست مخصوصی به اسم youone بهره می برد و نسخه ios شما هم باید ۱۴٫۵ به بالا باشد و برای استفاده از این قابلیت بایستی در ایران زندگی نکنید! این همان مشکل دوم دردسرسازی است که بالاتر به آن اشاره کردم.

ماجرا از این قرار است که اپل بشدت به سیستم ناوبری اپلیکیشن اپل مپ وابسته است که در ایران متاسفانه فعال نیست، اما ممکن است در آینده فعال شود.

 

ایرتگ اپل و تهدید حریم شخصی

بعنوان نکته آخر به بزرگترین مشکل ایرتگ اپل می رسیم که به حریم شخصی برمی گردد و نگرانی های جدی بوجود می‌آورد. تمامی قابلیت هایی که در مورد آن صحبت کردیم، واقعا کارآمد محسوب می شوند و می توانند به شما در پیدا کردن وسیله گم شده کمک کنند. اما در عین حال می توانند به آدم های خطرناک هم کمک کنند.

ایرتگ اپل دستگاه بسیار کوچکی است که در شهرهای بزرگ و شلوغ هرکسی می‌تواند در کیف یا ماشین شما بیندازد و شما هیچ وقت از موضوع با خبر نمی شوید. این اتفاق واقعا خطرناک است و اساساً هر کسی می تواند هر فرد دیگر را با ایرتگ اپل تعقیب کند.

اما اپل سعی کرده که تا حدی مشکل را حل کند. اگر ایرتگ برای مدت زمانی بین ۸ تا ۲۴ ساعت از صاحبش دور بماند یک صدای بوق می دهد تا به بقیه به نوعی اعلام وجود کند. بنابراین اگر ایرتگی در کیف و یا ماشینتان باشد که متعلق به شما نیست می توانید بعد از ۸ تا ۲۴ ساعت منتظر صدای آن باشید. اما این صدا آنقدرها هم بلند نیست و کاملاً محتمل است که اصلاً به گوش نرسد.

بنابراین اگر خوب به موضوع فکر کنید متوجه می شوید که از ایرتگ اپل می‌توان به عنوان ابزاری برای جاسوسی از رفت و آمدهای هرکسی استفاده کرد. تازه اگر شخص موردنظر شریک زندگی یا فرزند فرد باشد و بعد چند ساعت به خانه برگردد، شرایط باز هم وخیم تر می شود. در این صورت ایرتگ هیچ صدای بوقی هم نمی دهد تا فرد متوجه شود که ایرتگ ناخواسته در جیب یا کیف یا هر جای دیگر قرار گرفته است. خلاصه این که اپل همواره به دنبال راه حلی برای کم کردن این سوء استفاده ها است.

ایرتگ

سخن پایانی

در نهایت باید بگویم که ایرتگ یکی از جالب ترین محصولات اپل و یکی از کامل ترین محصولات در نوع خودش است. این دستگاه باعث می شود که خودتان را بابت حواس پرتی گاه و بیگاه ببخشید و زمانی که برای رسیدن به جایی عجله دارید سریعتر بتوانید وسایلتان را پیدا کنید.

اما شرایط برای کاربران ایرانی متاسفانه متفاوت است. خیلی از ما به تحریم های گوناگونی که باعث می‌شود دستمان از سرویس‌ها و محصول خارجی کوتاه بماند، عادت کرده ایم. به صورت کلی نمی شود ایرتگ را به کاربری در ایران توصیه کرد، چون  فقط می‌توانید از قابلیت Play Sound برای پیدا کردن وسیله هایی که در شعاع ۳۰ متری قرار دارد، استفاده کنید.

اما از ایرتگ اپل برای چه وسایلی می توان استفاده کرد؟ این مورد بستگی به استفاده شما دارد. اما مسلماً جاکلیدی یکی از کاربردی ترین استفاده های ایرتگ است. کوله پشتی یا چمدان می تواند گزینه بعدی باشد، پیدا کردن افراد یا موجودات زنده از حیوان خانگی تا مثلاً کسی از اطرافیان شما که فراموشی دارد و از خانه بیرون می رود. می تواند ایرتگ را به یکی از وسایل فرد وصل کنید تا در مواقع مورد نیاز محلشان را پیدا کنید.

در خانه هم مهمترین کاربرد ایرتگ اپل می تواند پیدا کردن کنترل تلویزیون باشد. در نهایت هر وسیله ی مهمی که داشته باشید و امکان گم شدن آن باشد را می توانید با متصل کردن یک ایرتگ به آن، از دردسر گم شدن در امان نگه دارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *